Kayıp Yakınlarından Basın Açıklaması

Kayıp Yakınlarından Basın Açıklaması
İnsan Hakları Derneği (İHD) Hakkari Şubesi üyeleri ve kayıp yakınları tarafından "Kayıplar Bulunsun Failler Yargılansın" sloganı ile oturma eylemi gerçekleştirildi.

– İnsan Hakları Derneği (İHD) Hakkari Şubesi üyeleri ve kayıp yakınları tarafından "Kayıplar Bulunsun Failler Yargılansın" sloganı ile oturma eylemi gerçekleştirildi.

Hakkari Belediye binası önünde gerçekleştirilen eyleme; Hakkari Belediye Eş Başkanı Nurullah Çiftçi, HDP Hakkari İl Eş Başkanı Rahmi Temel, BDP Hakkari ilçe Eş Başkanı Halit Soydan, İHD Hakkari Şube Başkanı İsmail Akbulut ve bazı sivil toplum örgütü yöneticileri ile kayıp yakınları katıldı. Burada kısa bir açıklama yapan İHD Hakkari Şube Başkanı İsmail Akbulut, “İHD olarak “Kayıplar bulunsan failleri yargılansın” sloganı ile ülke genelinde her cumartesi olduğu gibi bugün de alanlarda olmaya devam ettiklerini söyledi. Akbulut, Çukurca ilçesinde müstahdem olarak çalışan ve gözaltına alındıktan sonra kendisinden bir daha haber alınmayan Mehmet Zeki Doğan’ın hikayesini anlatarak faillerinin bulunmasını istedi.

Basın açıklaması, yapılan 5 dakikalık oturma eylemiyle son buldu.

KAYIP YAKINLARINDAN BASIN AÇIKLAMASI

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.