Kaymakam Bingöl, Midyat Sorunlarını Tartışıyor Platform Üyelerini Kabul Etti

Kaymakam Bingöl, Midyat Sorunlarını Tartışıyor Platform Üyelerini Kabul Etti
Midyat Sorunlarını Tartışma Platformu heyeti, Kaymakam Oğuzuhan Bingöl’ü ziyaret ederek yapacakları çalışmalar hakkında çeşitli bilgi verdi.

- Midyat Sorunlarını Tartışma Platformu heyeti, Kaymakam Oğuzuhan Bingöl’ü ziyaret ederek yapacakları çalışmalar hakkında çeşitli bilgi verdi.

Yeni kurulan platformun başkanlığına Şehir Plancıları Odası Mardin İl Başkanı Reşit Coşkun getirildi. Heyeti kabulünde konuşan Kaymakam Oğuzhan Bingöl, hayırlı olması temennisinde bulunarak, Türkiye’de demokrasinin en önemli temel yapı taşlarından birinin sivil toplum hareketleri olduğunu söyledi. Kaymakam Bingöl, "Bu hareketlerin etkin ve verimli alanlarda kullanılması çok çok önemli. Bizim maalesef biraz topluluğumuzda sivil toplum örgütleri beli bazı menfaatleri gerçekleştirmek için ortaya çıkıyormuş imajı gösteriyor. Bunu biraz Midyat üzerine söylüyorum. Belli alanlar parselleniyor ve o alanlardan rant edilmeye çalışılıyor. Ben bunu söylerken bütün sivil toplum örgütlerini kast ederek söylemiyorum. Geneli böyle değil ama hissettiğim maalesef, gözlemlediğim bazı olaylardan hareketlerden dolayı bunu söylüyorum. Bu anlamda sizlerin Midyat’taki bütün sorunları tartışabilecek bir ortam oluşturmanızı temenni ederim. Sorunlar tartışılmadan çözümü bulunmaz" dedi.

Platform Başkanı Reşit Coşkun ise, herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini söyledi. Coşkun, "Bir menfaat olmadan biz Midyat için neler yapabiliriz, onun için uğraşıyoruz. Bir dernek, bir kuruluşu gibi menfaat beklentisi olmadan arkadaşlarla ve sivil toplum kuruluşları ile bir araya gelip halkın sorunlarıyla ilgili makamlara iletmek, gerektiği takdirde yardımlar toplayarak sorumluluk almak için bu platformu kurduk" diye konuştu.

Heyette, Bağımsız Kamu Sendikaları Konfederasyonu Mardin İl Başkanı Sadullah Güneş, Genç Kalemler Derneği Başkanı Halil Polat, Halk Otobüsleri Temsilcisi Mehmet Salih Aydın, gazeteciler ve esnaf temsilcileri yer aldı.

KAYMAKAM BİNGÖL, MİDYAT SORUNLARINI TARTIŞIYOR PLATFORM ÜYELERİNİ KABUL ETTİ

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.