Kaymakam Kantay’dan Esnaf Ziyareti

Kaymakam Kantay’dan Esnaf Ziyareti
Manisa’nın Demirci Kaymakamı Atila Kantay, sanayi esnafı ile bir araya geldi. Esnafın sorunlarını ve isteklerini yerinde dinleyen Kaymakam Atila Kantay, esnafa bol kazanç dileğinde de bulunarak, çan i...

Manisa’nın Demirci Kaymakamı Atila Kantay, sanayi esnafı ile bir araya geldi. Esnafın sorunlarını ve isteklerini yerinde dinleyen Kaymakam Atila Kantay, esnafa bol kazanç dileğinde de bulunarak, çan imalatı yapılan bir işyerinde çanın yapılışını yerinde inceledi.

Demirci Kaymakam Atila Kantay sanayi esnafını ziyaret ederek esnafın sıkıntılarını dinledi. Kantay yaptığı açıklamada, “Sanayideki esnafımızı ziyaret ettik. Buradaki esnafımız malum bileğinin hakkı ile alın teri ve el emeği ile geçimini temin eden insanlarımız. Hüsnü kabul gösterdiler öncelikle bunun için kendilerine teşekkür ediyorum. Esnafımız ile belirli konularda istişare ettik. Sorunlarını dinledik. Sadece sanayi konusunda değil ilçemizi ilgilendiren diğer konularda da görüş alışverişinde bulunduk.” dedi.

İMALATA YÖNELİK ÇALIŞMALARI TAKDİR EDİYORUZ

Demirci sanayisinde imalata yönelik çalışmaları görmekten son derece mutlu olduğunu ifade eden Kaymakam Atila Kantay, “Burada yalnızca tamirat yapan değil, imalat yapan esnafımız olduğunu da gördük. Bundan son derece memnun oldum. Üretime yönelik çalışmalar yapılması önemli. Özgün buluşları olan esnaflarımız var. Bunların her şekilde desteklenmesi gerekiyor.” diye konuştu.

Ziyaretin asıl hedefinin tanışmak ve kaynaşmak olduğunu da dile getiren Kaymakam Atila Kantay, "Gezimizi ve istişarelerimizi değerlendirdiğimizde bu amacımıza ulaştığımızı gördük. Bütün esnafımıza teşekkür ediyorum”. dedi.

Çan imalatçısı Mahmut Sabancı da işyerinde ilk defa bir kaymakamı ağırlamaktan dolayı memnun olduklarını ifade ederek, "63 yıldır çancılık yapıyorum. 12 yaşında çancılığı öğrendim. Yıllardır bu meslekten kazandığım para ile ailemi geçindirdim. Yaşım 75 oldu. İlk defa bir kaymakam işyerimizi ziyaret etti. Kaymakamımızın ziyareti bizleri çok sevindirdi. Artık mesleğimde çok ilerleyemiyorum. Mesleğimi oğlum Mustafa ve torunum Mahmut’a öğrettim. Yaşım çok ilerlediği için artık sağlığımda bu mesleğimi yapmaya müsaade etmiyor. Bu mesleği kendi çabalarım ile öğrendim. Yıllarca el emeği ile bugünlere getirdiğim bu mesleğimi şimdi oğlum ve torum devam ettirecek." dedi.

DEMİRCİ KAYMAKAMI ATİLA KANTAY ESNAFLARI GEZİYOR

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.