Kayseri Valiliği’nden Seçim Güvenliği Tedbirleri

Kayseri Valiliği’nden Seçim Güvenliği Tedbirleri
Kayseri Valiliği 07 Haziran 2015 Pazar günü yargı denetimi altında yapılacak olan ve 2869 sandıkta 900.054 seçmenin oy kullanacağı 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde herhangi bir olumsuz durum...

Kayseri Valiliği 07 Haziran 2015 Pazar günü yargı denetimi altında yapılacak olan ve 2869 sandıkta 900.054 seçmenin oy kullanacağı 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde herhangi bir olumsuz durumun yaşanmaması için kamu kurumlarının dikkat etmesi gereken hususlarla ilgili bir genelge yayınladı.

Vali Orhan Düzgün imzasıyla ilçe kaymakamlıkları, Büyükşehir Belediyesi, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ile ilgili kamu kurum ve kuruluşlarına gönderilen genelgede, seçimlerin güven ve huzur ortamında gerçekleşmesi için gerekli güvenlik önlemlerinin alınmasına, seçim süresince sağlık hizmetlerinin aksatılmadan yürütülmesi için gerekli planlamaların yapılmasına, oy kullanma ve sayımı sırasında elektrik kesintilerine karşı gerekli önlemlerin alınmasına değinilerek şu hususlara yer verildi:

1- Seçimlerin güven ve huzur ortamında gerçekleşmesi için bugüne kadar alınan güvenlik önlemleri gözden geçirilecektir.

2- Seçmenlerin nüfus kayıt örneği taleplerinin yerine getirilmesi amacıyla 6-7 Haziran 2015 tarihlerinde Nüfus Müdürlükleri açık bulundurulacaktır.

3- Oy verme günü bütün eğlence yerleri oy verme süresince kapalı tutulacak, sadece yemek verilmesine müsaade edilecektir.

4- Oy verme işlemlerinin başlamasından bitimine kadar Belediye Hizmetleri seçim hizmetlerini aksatmayacak şekilde planlanacak ve uygulanacaktır.

5- Seçim günü ve sonrası olağanüstü durumlara karşı Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü gerekli tedbirleri planlayacaktır.

6- Seçim süresince sağlık hizmetlerinin aksatılmadan yürütülmesi için gerekli planlama yapılacak ve uygulamada aksaklığa meydan verilmeyecektir.

7- Seçimde kullanılacak binaların seçim sırasında ve sonrasında, gerekli hizmeti verebilecek şekilde düzenlenmesi ve tedbirlerin alınması sağlanacaktır.

8- Oy kullanma sonrası oyların sayım ve dökümünün uzayabileceği dikkate alınarak sandıkların konulacağı yerlerle çevrelerinin iyi aydınlatılması konusunda Seçim Kurullarıyla işbirliği yapılarak elektrik arızasına karşı gerekli tedbirler önceden alınacak, bakım ve tamir için ekipler hazır bulundurulacaktır.

İlçelerde de Kaymakamlıklarca aynı doğrultuda tedbirler alınarak uygulanması takip edilecektir.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.