Kayseri'den Gazze'ye Yürüyen Aile İskenderun'a Ulaştı

Kayseriden Gazzeye Yürüyen Aile İskenderuna Ulaştı
İsrail'in Gazze saldırılarını protesto etmek amacıyla Kayseri'den Gazze'ye yürüyüş başlatan Tokluman ailesi Hatay'ın İskenderun ilçesine ulaştı.

- İsrail'in Gazze saldırılarını protesto etmek amacıyla Kayseri'den Gazze'ye yürüyüş başlatan Tokluman ailesi Hatay'ın İskenderun ilçesine ulaştı.

Eşi Fatma, çocukları Talha (19), Harun (20) ve Zeynep (18) ile 22 Temmuz'da Gazze'ye yürüyüş başlatan Ali Tokluman, Hatay'ın İskenderun ilçesine geldi.

Reyhanlı ilçesine gitmek için yürüyüşlerini sürdüren Tokluman ailesine 30 kişilik bir grup da eşlik etti. Tokluman ailesini İskenderun’da yaklaşık 100 kişilik bir grup ile İHH yönetimi karşıladı. Kaptan Paşa Camii'nde öğle namazı kılan aile kendilerini karşılayan topluluk ile Boyacılar Parkında basın toplantısı düzenledi.

AK Partili İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil’de Tokluman ailesine destek oldu. Konuşmasında Filistin’i koruyanın bir tek Türkiye olduğunu kaydeden Belediye Başkanı Seyfi Dingil, “Ben bundan azap duyuyorum. Birleşmiş Milletler, dünya milletleri veya özgürlük için mücadele ettik diyen batılı devletleri de buradan kınıyoruz. Allah kardeşlerimize yardım etsin. Allah Filistin halkını fitne, fesattan İsrail’in zulmünden koruyacaktır” dedi.

Gazze’ye savaşmaya gitmediğini belirten Ali Tokluman ise, “Biz asker değiliz. Futbolcu değiliz. Savaşçı hiç değiliz. Taraftarız. Ben sahada tarafımı belli ediyorum. Ve sahaya inip tarafı olduğum takımı kulakları duyacak şekilde tezahürat yapmak için buradayım. Yaptığım fedakarlık bu. Bana göre çok minik bir fedakarlık. Kardeşlerimi destekliyorum diye yürüyerek haykırıyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Reyhanlı ilçesine doğru yola çıkan Tokluman ailesine yol boyunca katılımların da olduğu gözlendi.

KAYSERİ'DEN GAZZE'YE YÜRÜYEN AİLE İSKENDERUN'A ULAŞTI

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.