KAZA ORANLARI DÜŞTÜ

KAZA ORANLARI DÜŞTÜ
Emniyet Genel Müdürlüğü, meydana gelen trafik kazalarında ölümlerin ve yaralanmaların önüne geçmek adına otoyollarda kurulan Elektronik Denetim Sistemleri...

Emniyet Genel Müdürlüğü, meydana gelen trafik kazalarında ölümlerin ve yaralanmaların önüne geçmek adına otoyollarda kurulan Elektronik Denetim Sistemleri sayesinde ölümlü, yaralanmalı ve trafik kazası oranlarında ciddi düşüş olduğunu açıkladı.

Emniyet Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'de son 5 yılda meydana gelen 18 bin 479 trafik kazasında bin 82 kişinin hayatını kaybettiği, 36 bin 507 vatandaşın yaralandığı, sadece 2016 yılında ise 246 vatandaşın hayatını kaybettiği ifade edildi. Trafik kazalarından kaynaklı ölüm ve yaralanmaların önüne geçebilmek adına otoyollarda ortalama hız koridoru şeklinde Elektronik Denetim Sistemleri'nin kurulduğu ve 1 Temmuz 2017 tarihinden itibaren de uygulamaya geçildiği kaydedildi. Açıklamada, bu sistemle sürücülerin hız limitleri üzerinde araç kullanmalarını engellemek, aşırı hız nedeniyle ölümle sonuçlanan kazaların sayısını azaltmak, egzoz emisyonlarının doğaya verdiği zararı en aza indirmek ve aşırı hıza bağlı yüksek yakıt sarfiyatının ithalat üzerindeki yükünün hafifletilmesinin amaçlandığı belirtildi. Uygulamanın başladığı 2017 yılı ile 2016 yılının 1-19 Temmuz tarihleri arasındaki gerçekleşen trafik kazaları karşılaştırıldığında ölümlü trafik kaza sayısında yüzde 53.3, ölü sayısında yüzde 63.6, yaralanmalı trafik kaza sayısında yüzde 28.3, yaralı sayısında yüzde 46.2, meydana gelen toplam trafik kaza sayısında ise yüzde 29.7 oranında azalma olduğu ifade edildi.

KAZA ORANLARI DÜŞTÜ

Kaynak:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.