Kdz. Ereğli Müftülüğü’nden Konferans

Kdz. Ereğli Müftülüğü’nden Konferans
Kdz. Ereğli İlçesi Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında “Hz. Peygamber, din ve samimiyet” konulu konferans düzenlendi.

- Kdz. Ereğli İlçesi Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında “Hz. Peygamber, din ve samimiyet” konulu konferans düzenlendi.

Gülüç Büyük Anadolu Otel'de gerçekleştirilen konferansa Kdz Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Cumhuriyet Başsavcısı Sinan Temel, Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş, Ereğli Belediyesi Başkan Yardımcısı Esra Alpago, Diyanet İşleri Başkanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü Destek Hizmetleri Daire Başkanı Murat Alkan, İl Müftüsü Nuh Korkmaz, Ereğli İlçe Müftüsü Recai Albayrak, AK Parti'li meclis üyeleri çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda, Müftü Recai Albayrak davetlilere gül takdim etti. Albayrak yaptığı konuşmada, 14- 20 Nisan tarihleri arasında kutlanan Kutlu Doğum Haftası etkinliklerine gerek yurt dışı ve ve gerekse yurt içinde büyük ilgi gösterildiğini söyledi. Halkın etkinliklere olan ilgi ve katılımının Peygamber sevgisinin göstergesi olduğunu dile getiren Albayrak, “En büyük ilimizden en büyük ilçemize, beldemize kadar bu haftada herkes Peygamber sevgisini bir şekilde dostlarıyla, komşularıyla, cemaatiyle ortaya koyuyor. Yüce mevlamız buyuruyor ki; 'Habibim! O dini anlattığın insanlara Müslümanlara şunu söyle, deki: eğer Allah’ı seviyorsanız, bana uyun. Çünkü ben o dinin mübelliğiğim. Ben bu dini size anlatamam, yüce mevlamız beni size Kur’an-ı anlatmakla görevlendirdi. Bu dini anlatmakla görevlendirdi, böyle yaparsanız karşılığında, Allah da sizi sever ve sizin günahlarınızı bağışlar. Şüphesiz ki bu ayetler yüce Peygamber Efendimiz'in gerçekten bütün insanlığa evrensel boyutta, bütün insanlığı örnek olduğunu gösterir” dedi.

Hz. Muhammed'e (sav) henüz daha peygamberliği tebliğ edilmeden “Muhammedul Emin” sıfatı verildiğini anlatan Müftü Albayrak, Müslümanların da böyle bir Peygamber'in ümmeti olduğunu ifade etti. Albayrak konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “O'nun ümmeti olmaktan ne kadar iftar etsek azdır. Tabi ki bu iftarı bu şerefi yaşarız. Ama bunun hakkını vermenin asılda gerçek yolu onun hayatını ondan aldığımız örnekle kendi hayatımıza aktarabilmektir. Kendi hayatımıza yansıta bilmektir. İşte gerçek ümmet olma şuuru budur. Gerçekten peygamber sevdalısı olma durumu aslında budur. Çünkü biz sevgimizi söyleriz. Ama sevgimizin gereğini içimizde adımlarımızda gösteremiyorsak o zaman bu söylemden ibaret olur. Çokta fazla anlamı olmaz.”

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ise, Kutlu Doğum Haftası’nın ülkemizde oluşan kardeşlik havasının sürmesine vesile olmasını diledi. Uysal; “Allah’ın selamı, rahmeti, bereketi, afiyeti üzerinizde olsun. Kutlu Doğum Haftamız mübarek olsun. Kutlu Doğum yüreklerimizin ülkemizin İslam aleminin ve bütün insanlığın merhametle onarılmasına vesile olsun. Allah katın da makbul olan tevazu, itidal üzerine olanıdır. Bu da her hak sahibine alacağını vermektir. Halka karşı mütevazı olmak ise huzur ortamı sağlamak söz ve konuşmalarından güler yüzlü ve umut verici olmak sorulara yumuşak cevap vermek, davetlere icabet etmek, ihtiyaçları karşılamak ve kendisini halktan üstün görmemektir. Peygamberimizin samimiyet anlayışı bu temellere dayanır. ” dedi

Konuşmaların ardından Diyanet İşleri Başkanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü Destek Hizmetleri Daire Başkanı Murat Alkan, izleyenlere “H.z Peygamber, Din ve Samimiyet” adlı bir konferans verdi.

Daha sonra program ilahilerin okunması ile devam etti.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.