Kemal Karaküçük ve 13 yıl

Kemal Karaküçük ve 13 yıl
Gazeteci Ve Köşe Yazar Bekir Doğan bu haftaki köşe yazısında şu konuyu ele aldı;

Gazeteci Ve Köşe Yazar Bekir Doğan bu haftaki köşe yazısında şu konuyu ele aldı;

     Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kemal Karaküçük, OSB Başkanı ve KMTSO Başkanı olarak 13 yıl bu Kahraman şehre güzel hizmetler verdi kendisine teşekkür ediyorum.. Başarılı 5.5 yıl KMTSO Başkanlığı yaptı..

     Tabi belki üç beş kişi : o hizmetleri karşılığı : Kendisine madalya vermedi ama her türlü çamuru atarak ona “ çok çalışma” dercesine iftiralarla – Pareler yapı ile bağlantı kurarak teşekkür edenler olmuştu.. bazılarının teşekkür böyle ne diyelim !..

     Bir elin parmağını geçmeyen sayıda kişi tarafından Sayın Kemal Karaküçük, bir yere çekilmeye çalışılarak sürekli ismi yıpratılmaya çalışıldı ama Altın Çamura düşmekle değeri kayıp olmaz, Altın altındır.. Pırlantanın üzeri tozlanır ama silersen parlar.. değeri aynıdır..

     Sürekli Kemal Karaküçük ismini gündeme taşıyan onun varlığından rahatsız olanlar bugün ne yapıyorlar bilemiyorum bir kelime var ama onu yazmayacağım……………..

     Çünkü Sayın Kemal Karaküçük :” Ben onları Allah’a havale ettim,  ahrette versinler hesabını, bu dünyada da ceza görürler mi ? bilemiyorum” diyor.. diyerek üzgün ve kırgın olduğunu her halinden görüyoruz..

     KMTSO tarihinde en soğuk meclis toplantısı üstelik de 41 derece sıcak da en soğuk meclis toplantısı yapıldı..

     Her ayın son Salı günü yapılan KMTSO Meclis toplantısı dün yapıldı.. Bizim ikili dostluklarımız ve aldığımız haberlere göre bugün başkanı görevi bırakacaktı.. bunu biliyordum ama yazmaya elim varmadı..

     Yoksa 20 gün önce ben şöyle bir başlık ata bilirdim:” Karakaçük İstifa etti”  yada Kemal Karaküçük görevini bıraktı , derdim.. yazamadım elim varmadı.. bugünde öyle..

      Bunu yazmaya elim vardım.. gerçekten çok üzüldüm.. bu şehre bu kadar hizmet veren insan bu kadar yıpratılmamalı ! ona sahip çıkmakmalıydık..

      Çok defa yazdım kısaca söyleyim: Sayın Kemal Karaküçük gerçekten güzel bir hatip, güzel bir iş adamı, güzel bir sanayici, bilgili donanımlı Kahramanmaraş’ın yetiştirdiği son dönemdeki mükemmel insanlardan bir tanesi.. Kemal Karaküçük’ler öyle kolayına yetişmiyor, bu bir değerdir.. buna sahip çıkmamız gerek, Sanayiciler olarak arkasında durmamız gerekiyor..

      Birilerinin beklediği gibi : KMTSO Başkanlığından, Meclis üyeliğinden, oda üyeliğinden istifa etmedi.. Sayın Kemal Karaküçük, KMTSO Meclis üyesi, sadece Başkanlık görevini Sayın Serdar Zabun’a devir ederek başkanlıktan çekildi.. yönetimden değil..

      Sanıyorum : bu haber  o birileri sevinemedi..!

      Dün Meclis toplantısında: Güzel bir Maraş tanıtım filimi yapmışlar onu izledik. Sonra  Başkan Kemal Karaküçük  sadece fotoğraf ve bir kelime ile 5 yıllık icraatını izledik ki 5 cild kitap olacak konular..

      Sonra KMTSO Meclis Başkanı Hanefi Öksüz Başkan Kemal Karaküçük’ü kürsüye davet etti.. Veda Konuşması içindi ama o veda etmedi.. ben buradayım, sadece başkan değilim, diyerek dik durdu..

      Bir kısım kişiler: Başkan Kemal Karaküçük’ten kırıp döken bir konuşma , tüm görevlerden istifa ettim demesini bekliyordu.. ama hayal kırıklığına uğradılar..

      Oda personeline, Meclis üyelerine, basın mensuplarına teşekkür ederek konuşmasına başladı.. Başkanlık görevini Serdar Zabun beye devrettiğini onun bu odada 20 yılı aşkın hizmetini olduğunu ve başkan yardımcısı olarak görev yaptı.. ehil ellere görevi devir ediyorum, ama biz sizinle beraberiz yine Meclis üyesiyim yönetimdeyim, Meclis toplantılarına katılacağım elimden gelen desteği vereceğim, biraz dinlenmek istiyorum,” dedi.

      Sayın Mehmet Balduk başkan da süresi dolmadan aynı sözle ayrılmıştı.. biraz dinleneceğim.. biz başkanlarımızı yıpratarak dinlenmeye gönderirsek bu doğru olmaz !

      Başkan bu sözleri söylerken :

      Bende bir köşeden meclis üyelerinin yüzüne baktım..

      Bir tek kişinin yüzünde şu ifadeleri görmedim:” Oh iyi ki istifa etti” herkes üzgündü, hatta konuşması sırasında göz yaşı dökende vardı.. Başkan da bir ara doldu.. patlamak üzereydi..

      Başa döneceğim.: Toplantı saat 17 30 da idi.. ben erken geldim, personelle sohbet ettim.. Herkes üzgündü.. ama söyleyecek bir tek kelimeleri yoktu..

      Gelen Meclis üyeleri üzgün, Personel üzgün, herkes üzgün, Sonra İftar yemeğine geçildi. İftar yemeği soğuk ve üzgün bir hava da yendi.. yenmedi masada kaldı.. soğuk bir iftardı..

      Ben basın için ayrılan yerde değil : Meclis üyeleri ile bir masaya paylaştım.. herkes çok üzgündü bu sebeple oruç açıldı.. masada ki soğuk yiyeceklere kimse el sürmedi hatta üzerindeki streç bile açılmadı..

      Sıcak ana yemeğin de şöyle bir tadına bakıldı.. bir iki lokma alındı.. namaza diye kalkanların bir çoğu evine gitti..

      Biz Kahramanmaraş için çalışan insanımıza, her gün bir iftira atar, bu parelerci, şu bucu dersek, insanımızı yıpratırsak ne olacak ? bunun sonu nereye varacak..? insanımıza sahip çıkmalıyız..

      90 yıldan beri Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı yapan bu odaya hizmet veren tüm başkanlara ben teşekkür ediyorum.. Kimi az hizmet vermiş , kimi çok hizmet vermiş, ama vermiş.. hepsine teşekkür edelim ne olur ?

      Maaşı yok, bir getirisi yok, Allah rızası için, Kahramanmaraş için ne yapa biliriz ile koşan bu insanlara sahip çıkmamız gerekiyor.. Bizler gazeteci olarak, 8 bin üye ise üye olarak seçilmiş başkanına sahip çıkmalı.. üzülmek yetmez..!

      At çamur tutmazsa izi kalsın mantığı ile hareket edersek, her gelen başkanı böyle yıpratırsak bir süre sonra başkan adayı bulamayız..

      Yeni başkanımız Sayın Serdar Zabun ‘a ve eski başkanlarımıza da sahip çıkmalıyız..

       Meclis Başkanı Hanefi Öksüz’ün söylediği gibi: “ Sanayici ve iş adamları olarak 8 bin üye olarak başkanınıza sahip çıkın , üzülmek güzel ama, tepkinizi açık ve net ortaya koyun, başkanları kurt’a yem etmeyin!

      Başkanım hizmetlerin için teşekkür ediyorum..

      İyi günler..

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.