Kemal Kılıçdaroğlu’nun konvoyuna saldırı: 1 şehit, 2 yaralı

Kemal Kılıçdaroğlu’nun konvoyuna saldırı: 1 şehit, 2 yaralı
Artvin'in Şavşat ilçesinde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna ateş açıldı.

Artvin'in Şavşat ilçesinde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna ateş açıldı. Olayda 1 asker şehit oldu, 2 asker yaralandı.

Artvin'in Şavşat ilçesinde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna ateş açıldı. Ormanlık alandan konvoydaki güvenlik güçlerine yönelik saldırıya hemen karşılık verdi. Saldırıda biri ağır 3 asker yaralandı. Yaralı askerlerden biri, kaldırıldığı hastanede şehit oldu.

Saldırıyı yara almadan atlatan Kılıçdaroğlu ve beraberindekilerse hızla güvenli bir bölgeye götürüldü.

İÇİŞLERİ BAKANI AÇIKLAMA YAPTI

Saldırıya ilişkin İçişleri Bakanı Efkan Ala, bir açıklama yaptı. Kemal Kılıçdaroğlu'na "geçmiş olsun" dileklerini ileten Ala, "Kendisiyle telefonda görüştüm Sayın Kılıçdaroğlu ile kendisinin durumu gayet iyi. Büyük üzüntü duyduğumu ifade ettim, o da metanetle karşıladı. Biz bu seyahatin en güvenli şekilde geçmesi için orada kritik bazı unsurlar var. Orada tedbirler alınmıştır. Şimdi kendisini daha güvenli araçlarla istediği yere götüreceğiz. Emniyet Müdürümüz de konvoydaydı. Gerekli tedbirler alınıyor, alındı" dedi.

Ala, saldırının arkasında terör örgütü PKK'nın olduğunu düşündüklerini ifade ederek, "Arkadaşlarımızın söylediği kesin olarak PKK. Hemen operasyon da başladı. Bölücü terör örgütü Karadeniz'e açılma niyetleriyle faaliyetlerde bulunmaktadır. Ordu'da geçenlerde bir terörist silahlarıyla ele geçirildi. Bu konuda da bu işi gerçekleştirilen alçaklarda o bölgede yakalanıp gereği yapılacaktır" diye konuştu.

CUMHURBAŞKANI VE BAŞBAKAN TELEFON AÇTI

Öte yandan, yetkililerden olayla ilgili bilgi alan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanına telefon açarak "geçmiş olsun" dileklerini iletti.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.