Kemal Sandıkçı Vatandaşlarla Buluştu

Kemal Sandıkçı Vatandaşlarla Buluştu
Bağcılar Belediyesi’nin kültür ve sanat etkinlikleri çerçevesinde Prof. Dr. Kemal Sandıkçı vatandaşlar ile buluştu.

- Bağcılar Belediyesi’nin kültür ve sanat etkinlikleri çerçevesinde Prof. Dr. Kemal Sandıkçı vatandaşlar ile buluştu.

Bağcılar Belediyesi, Ensar Vakfı ve İlim Yayma Cemiyeti’nin ortaklaşa düzenlediği ‘Prof. Dr. Kemal Sandıkçı ile Hadis Dersleri’ programına katılım yoğundu. Bağcılar Kültür Merkezi’nde düzenlenen geceye İlçe Kaymakamı Erdal Çakır, Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, İlçe Müftüsü Hasan Hüsnü Sula, Ensar Vakfı Genel Müdürü Hüseyin Kader, İlim Yayma Cemiyeti Teşkilat Müdürü Nurullah Şimşek ve İSKİ Daire Başkanı Cafer Sezgin’in yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Dersini vermek için kürsiye çıkan Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi eski Dekanı Prof. Dr. Kemal Sandıkçı salonu tamamen dolduran izleyiciler tarafından alkışlandı. Prof. Dr. Sandıkçı, “İslam dininin iki kaynağı vardır. Biri Kur’an-ı Kerim diğeri de Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammet’in (s.a.v) Sünnetidir" dedi.

“İNSAN ÖĞRENEN YA DA ÖĞRETEN OLMALI”

İlçe Kaymakamı Erdal Çakır da, yıllar önce Prof. Dr. Kemal Sandıkçı’dan hadis dersleri aldığını belirterek, “Hocamız bize o dönem okulda en fazla keyif verecek olan ders hadis dersi demişti. Şimdi anlıyorum ki bu sözü söylerken bizim derse olan ilgimizi artırmak için değil, aslında bir gerçeği ifade etmek için söylemişti. Hadis bizim hayatımızdaki boş olan rafların doldurulmasıdır. Bu boş olan yerlere Peygamberimizin davranışlarının oturtulması ve bunların öğrenilmesidir. İnsan hayatta ya öğrenen olmalı ya da öğreten olmalı. Üçüncüsü olmamalıdır” diyerek bu derslerin verilmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı hadislerin insan hayatında çok önemli bir yeri olduğuna vurgu yaparak, “Bir Müslüman olarak Peygamber Efendimizin hayatını örnek alarak yaşamalıyız. Ben başta Prof. Dr. Kemal Sandıkçı hocamıza ve katılımcılara teşekkür ediyorum” dedi. Başkan Çağırıcı, hadis derslerine yoğun ilgi olduğunu, Kurban Bayramı’ndan sonra başlayacak 2014-2015 dönemindeki derslerin iki farklı mekanda devam edeceğini söyledi. İlçe Müftüsü Hasan Hüsnü Sula da yaptığı konuşmada bu derslerin çok önemli bir etkinlik olduğunu söyleyerek, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Ensar Vakfı Genel Müdürü Hüseyin Kader ve İlim Yayma Cemiyeti Teşkilat Müdürü Nurullah Şimşek bu tür ortak çalışmaların toplum inşasında önemli bir yeri olduğunu belirten birer konuşma yaptılar.

İlçe Kaymakamı Erdal Çakır, Başkan Lokman Çağırıcı, Müftü Hasan Hüsnü Sula ve Prof. Dr. Kemal Sandıkçı sahneye çağırılan 10 kişiye katılım belgesi verdi. Program sonunda farklı meslek gruplarından yaklaşık 200 kişi katılım belgesi aldı. Ayrıca Prof. Dr. Kemal Sandıkçı tarafından verilen 25 ders kitap haline getirilerek katılımcılara gönderilecek.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.