Kenan Sofuoğlu zirveye yükseldi

Kenan Sofuoğlu zirveye yükseldi
İtalya'da düzenlenen Dünya Supersport Şampiyonası İmola yarışında Red Bull sporcusu Kenan Sofuoğlu birinci oldu.

İtalya'da düzenlenen Dünya Supersport Şampiyonası İmola yarışında Red Bull sporcusu Kenan Sofuoğlu birinci oldu. Sofuoğlu bu sonuçla, İspanya'dan sonra bu sezon ikinci kez zirveye çıktı ve genel klasmanda 86 puanla ilk sırayı aldı.

Milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, Dünya Supersport Şampiyonası'nda sezonun beşinci yarışını ilk sırada bitirdi. Yarışa ilk sırada başlayan Kawasaki Pucetti takımı sürücüsü Kenan Sofuoğlu, baştan sona üstün götürdüğü yarışta rakiplerine şans tanımadı ve damalı bayrağı birinci sırada gördü. Bu sonuçla 25 puanın sahibi olan Kenan Sofuoğlu, genel klasmanda 86 puanla liderliği ele geçirdi. 1.429 saniye farkla bitirdiği yarış Sofuoğlu'nun kariyerindeki 34. yarış şampiyonluğu oldu. Sofuoğlu'nun ardından Jules Cluzel ikinci olurken, Patrick Jacobsen de üçüncü sırada tamamladı.

Dünya Supersport Şampiyonası'nda beş yarış geride kalırken, Red Bull sporcusu Kenan Sofuoğlu bu sezonki ikinci kez kürsünün en üstünde yer aldı. Avustralya'daki ilk yarışta şanssız şekilde lastiği patladığı için yarış dışı kalan Sofuoğlu, Tayland'da ise ikinci sırayı elde etmişti. İspanya'da zafere ulaşan Kenan Sofuoğlu, Hollanda'da ise üçüncülüğün sahibi olmuştu.

Kenan Sofuoğlu zirveye yükseldi

Kenan Sofuoğlu zirveye yükseldi

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.