"Kendi canımızdan vazgeçtik"

"Kendi canımızdan vazgeçtik"
İzmir'deki demokrasi nöbetinde konuşan eski Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, "Ülkemizin ekonomisi son derece güçlü ve darbe girişiminden fazla bir...

İzmir'deki demokrasi nöbetinde konuşan eski Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, "Ülkemizin ekonomisi son derece güçlü ve darbe girişiminden fazla bir yara almadı. Siyaset, demokrasi ve TBMM dünkünden daha güçlü, daha azimli, daha kararlı ve daha iradelidir" dedi.

İzmirliler, demokrasi nöbetini tutmaya devam ediyor. İzmir'deki nöbete bu akşam Kültür ve Turizm eski Bakanı Mahir Ünal, destek verdi. Ünal, Konak Meydanı'nı dolduran binlerce kişiye seslenerek, "Gönlünüzü rahat tutun. Artık Türkiye'nin önünü daha açıktır. Hamdolsun ülkemizin ekonomisi son derece güçlü ve darbe girişiminden fazla bir yara almadı. Yatırımlarımız devam edecek. Siyaset, demokrasi ve TBMM dünkünden daha güçlü, daha azimli, daha kararlı ve daha iradelidir" diye konuştu.

"Kendi canımızdan vazgeçtik"

Ankara'dan İzmir'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamlarını getirdiğini söyleyen Ünal, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Büyük milletlerin büyük liderleri olur. Bizim önümüzde bizim irademize karar vermek hakkımızı en iyi şekilde temsil eden, demokrasimizi siyasi ve hukuki zeminimizi muhafaza eden Cumhurbaşkanımızdan Allah razı olsun. Hangi görüşten olursak olalım, biz farklı düşüncelerimizi ancak siyasi ve hukuki bir zeminde demokrasinin sunduğu imkanlarla ancak dile getiririz. O gece onlar siyasete, hukuka, demokrasimizde, hayallerimize, çocuklarımızın geleceğine saldırdılar. Her birimiz sokağa fırladık. Tankların helikopter kurşunların önünde, kendi canımızdan vazgeçtik."

"Bu belayı atlattık"

Türkiye'deki kardeşlik duygusunun 15 Temmuz darbe girişiminin ardından daha da güçlendiğini ifade eden Ünal, şöyle devam etti:

"Hepimizi güzel günler bekliyor. Ordunun içinden temizleniyorlar. Bürokrasiden temizleniyorlar. Peygamber ocağı ile ilgili endişeniz olmasın. O gece sokağa çıkanlar asker kıyafeti giymiş teröristlerdi. Zannettiler ki korkarız biz korkmayız. Bizim İstiklal Marşımız "korkma" diye başlıyor. Millet nasıl olunurmuş dünyaya göstermeye devam edeceğiz. Hamdolsun bu belayı atlattık. Birliğimizi, beraberliğimizi daha da kenetlenerek pekiştireceğiz. Farklılık, bir üstünlük değil zenginliktir. Farklılıklarımızı seveceğiz. 15 Temmuz bir şeyi gösterdi; biz siyasetin zeminini kaybedersek her şeyi kaybederiz. Demokrasimizi kaybedersek her şeyimizi kaybederiz. Cumhuriyetin değerlerine sahip çıkarak yolumuza devam edeceğiz."

Ünal, konuşmasının ardından Manisa'daki demokrasi nöbetine katılmak üzere kentten ayrılacağını belirtti.

"Kendi canımızdan vazgeçtik"

"Kendi canımızdan vazgeçtik"

"Kendi canımızdan vazgeçtik"

Kaynak:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.