Kendini Yakan Kadın, Bu Kez Yurt Bastı

Kendini Yakan Kadın, Bu Kez Yurt Bastı
Adana’da, kocasının şiddet uyguladığını ileri sürüp üzerine benzin dökerek kendini yakmak isterken kurtarılan kadın, bu kez de kendisinden şiddet gördüğünü iddia eden kızını görebilmek için yetiştirme...

Adana’da, kocasının şiddet uyguladığını ileri sürüp üzerine benzin dökerek kendini yakmak isterken kurtarılan kadın, bu kez de kendisinden şiddet gördüğünü iddia eden kızını görebilmek için yetiştirme yurdunun kapısını tekmeleyip gözyaşı döktü.

Babasından şiddet gördüğü iddiasıyla 15 yaşındayken evden kaçan, sevdiği gençten de şiddet gören 1 çocuk annesi ve 5 aylık hamile 17 yaşındaki C.D., annesinden de şiddet gördüğünü iddia edince yetiştirme yurduna yerleştirildi.

Kızının henüz çok küçük olduğunu ve ilişkisi olduğu Fatih Y.’nin (28) kızını uyuşturucuya alıştırarak ona sahip olduğunu öne süren Fatma Çelik, hamile kızı ve torununun yerleştirildiği yetiştirme yurdunu bulabilmek için günlerce çabaladığını anlattı.

Hamile kızının, torunu Mehmet Y. (1,5) ile birlikte yerleştiği yetiştirme yurdu görevlileriyle görüştüğünü kaydeden Çelik, yurt görevlilerinin kendisine “Kızının çocuğu var ve hamile. Torununun babasıyla kızın evlensin, böylece kızını ve torununu istediğin zaman görebilirsin” dediğini iddia etti.

“KAÇARSAN AİLENİ ÖLDÜRÜRÜM”

Yurt görevlileriyle görüştükten sonra 17 yaşındaki kızının evliliğini onayladığını öne süren Fatma Çelik (49), kızını bir daha göremedi. Yetiştirme yurdu önüne gelen Fatma Çelik, burada yetkililerle görüşmek istedi ancak yetkililerin yurtta olmadığı yanıtını aldı. Gözyaşları içinde yetkililere kızı ve torununun fotoğraflarını gösteren Çelik, “Kandırmaya çalışıyordunuz şimdi niye saklanıyorsunuz? Kızım nerede? Sizin evladınız yok mu, günah değil mi?” diyerek yurdun kapısını tekmeledi.

Kızını bulmak için geçmişte de çok mücadele ettiğini anlatan Çelik, Fatih Y.’nin, kızı C.D.’yi, “Annene gidersen aileni ve seni öldürürüm, bana kimse bir şey yapamaz. Herkes arkamda, senin bir kuru annen var, ne yapabilir?” şeklinde tehdit ettiğini iddia etti.

“KIZIMI BU YAŞA KADAR GETİRDİM"

Bu sırada, yurt görevlisi olduğu öğrenilen bir kişi gözü yaşlı anneyi sakinleştirmeye çalıştı.

Yetkileri olmadığı için basın mensuplarına açıklama yapmayan görevliye anne Fatma Çelik, “Kızımı bu yaşa kadar ben getirdim, sen getirmedin. Bana çocuğumu verin” diyerek tepki gösterdi. Yurt görevlisi daha sonra Çelik’e su ikram ederek Fatma Çelik’i özel görüşmeye çağırdı.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü görevlileri ise, genç kızın, ailesinin rızasıyla evlendirildiği için reşit sayıldığını belirterek, Medeni Kanun’a göre kızın yerini annesine bildiremediklerini kaydetti.

Öte yandan, Fatma Çelik’in, ayrıldığı dini nikahlı eşinin kapısına dayanarak sürekli kendisini tehdit edip şiddet gösterdiği gerekçesiyle 11 Ocak 2012 tarihinde üzerine benzin döküp kendini yaktığı, polis ekipleri sayesinde ölümden döndüğü öğrenildi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.