Kepenek Mahallesi’ne Yeni Park Ve Meydan

Kepenek Mahallesi’ne Yeni Park Ve Meydan
Şahinbey Belediyesi tarafından Kepenek Mahallesi’nde yapılan kamulaştırmanın ardından yıkımlar başladı. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu kamulaştırma sonrasında mahalleye yeni bir meydan ve...

Şahinbey Belediyesi tarafından Kepenek Mahallesi’nde yapılan kamulaştırmanın ardından yıkımlar başladı. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu kamulaştırma sonrasında mahalleye yeni bir meydan ve park yapılacağını söyledi.

Kepenek Mahallesinde daha önce 42 evin kamulaştıran ve yapılan yıkımlar sonrasında bu alana park ve meydan yapan Şahinbey Belediyesi, Şıh Cami’sinin arkasında bulunan alanda dün 4 bina daha yıktı.

BAŞKAN TAHMAZOĞLU: “DAHA ÖNCE 42 BİNAYI KAMULAŞTIRDIK”

Kamulaştırması yapılarak yıkılan binaların yerine meydan ve park yapılacağını ifade eden Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, “Tarihi Antep evlerinin gün yüzüne çıkması ve restorasyonun yapılması için yapılan çalışmalarda daha önce 42 binayı kamulaştırarak yıktık. Bunların yerine Şeyh Fettulah Parkı ve Meydanını yaptık. Buradaki tarihi evlerimizi restore ettik. Şimdide Şıh Camisi ve Hamamı’nın güney tarafındaki alanda 25 bina bulunmakta. Buradaki evlerin büyük çoğunluğunu kamulaştırdık ve birçoğunu yıktık. Bugünde 4 binayı yıkıyoruz. Buraya hem meydan hem de park yapacağız halkımız burada nefes alacak. Ramazan yaklaşıyor. Şıh Camimizin hem güney hem de Kuzey tarafında Ramazan ayı boyunca günlük 2000 kişiye yemek vereceğiz. Yapılacak bu meydana şehrin semtin ve camiye gelenlerin ihtiyacı var. Bu çalışmayla bu alandaki hem meydan, hem park, hem de oto park sorununu çözmüş olacağız. Bu alanda ki kamulaştırma ve yıkım çalışmalarımız devam ediyor. Tarihi yapıyı gün yüzüne çıkararak burayı turizme kazandıracağız. Bu çalışmamız hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

ŞAHİNBEY BELEDİYESİ TARAFINDAN KEPENEK MAHALLESİ’NDE YAPILAN KAMULAŞTIRMANIN ARDINDAN YIKIMLAR BAŞLADI.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.