Kerbela Acısı Albüm Oldu

Kerbela Acısı Albüm Oldu
Türk Halk Müziği sanatçıları Coşkun Karademir ve Emirhan Kartal’ın Kerbela olayını anlatan albümleri, Muharrem ayında çıkarttı. İlk kez iki Türk sanatçının Kerbela olayı ile ilgili müzik albümü yapmas...

Türk Halk Müziği sanatçıları Coşkun Karademir ve Emirhan Kartal’ın Kerbela olayını anlatan albümleri, Muharrem ayında çıkarttı.

İlk kez iki Türk sanatçının Kerbela olayı ile ilgili müzik albümü yapmasının yanında, albüm sadece eserlerden oluşmuyor. Albümün birinci bölümünde mersiyeler ve deyişler yer alırken, ikinci bölümünde ise Kerbela olayı sesli kitap mantığıyla anlatıldı. 2 yıla yakın bir çalışma sonrasında Muharrem ayında müzik marketlerde yerini alan Albümde; Cengiz Özkan, Erkan Oğur, Ayfer Vardar, Derya Türkan ve Özer Özel gibi ünlü isimler de yer aldı.

Hem akademisyen hem de sanatçı kimlikleriyle böylesine önemli bir tarihsel süreci ele alan Türk Halk Müziği Sanatçıları Coşkun Karademir ve Emirhan Kartal, albümün son halini almasında Prodüktör Hasan Saltık’ın büyük emekleri bulunduğunu belirterek teşekkür ettiler.

Daha önce "Dönüş Yolu", ve "Sırdaşk" gibi albümler yapan sanatçılar Kardemir ve Kartal, Kerbela albümünde, tarihsel birikimin akademisyen gözüyle irdelenmesini; tecrübeli oldukları halk müziği ile birleştirdiklerini ifade ettiler.

ALBÜM İKİ CD’DEN OLUŞUYOR

Coşkun Karademir; " ’Kerbela’ uzun süre üzerinde çalıştığımız bir proje. Albümde, hem müzikal birikim, hem tarihsel dokular, hem de edebi anlatımlar mevcut, bu yönüyle alanında hazırlanmış en kapsamlı çalışma olduğunu söyleyebiliriz. Aslında içeriğini Anadolu’daki deyişler ve mersiyeler oluşturmakta. Tabi böylesine bir olayı albümleştirirken, tarihsel gerçekliğinden de kopmadan yapmak gerekiyordu. Tüm bunları bir bütün olarak ele alıp Muharrem ayına albümümüzü yetiştirdiğimiz için mutluyuz" dedi.

Emirhan Kartal ise, Albümün iki ayrı bölümden oluştuğunu belirterek, "İki CD’den oluşan albümümüzün ilk bölümünde, tarihsel gerçekliği bugünlere kadar canı pahasına korumuş ve oluşturmuş olan önemli ozanlarımızın deyişlerini, mersiyelerini ve nefeslerini nacizhane şekilde seslendirmeye çalıştık. Yine ilk bölümde Cengiz Özkan, Erkan Oğur, Ayfer Vardar, 3 eserle bize katkı sağladılar. İkinci bölümde ise Miyase İlknur’ un kaleme aldığı, Tiyatro sanatçısı Mustafa Avkıran’ın seslendirdiği Kerbela olayını anlatan bir bölüm var. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Muharrem ayında bulunduğumuz bugünlerde, müzik marketlerde yerini alan albümle ilgili detaylar, sanatçılar Coşkun Karademir ve Emirhan Kartal’ın www.facebook.com/CoskunKarademirEmirhanKartal adlı sosyal medya sitelerinden takip edilebiliyor.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.