Kerkük Kana Bulandı: En Az 10 Ölü

Kerkük Kana Bulandı: En Az 10 Ölü
Kuzey Irak’ın Kerkük şehrinde pazar alanında bomba yüklü motosiklet patlatıldı. Patlamada en az 10 kişi hayatını kaybederken çok sayıda sivil yaralandı. Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütünün M...

Kuzey Irak’ın Kerkük şehrinde pazar alanında bomba yüklü motosiklet patlatıldı. Patlamada en az 10 kişi hayatını kaybederken çok sayıda sivil yaralandı.

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütünün Musul’u ele geçirmesinin ardından Kuzey Irak’ta akmaya başlayan kan durmak bilmiyor. Sürekli çatışmaların yaşandığı Kuzey Irak’ta bu kez saldırının hedefi Kerkük oldu. Türkmenlerin de yoğun olarak yaşadığı Kerkük şehri son bir ay içinde ikinci kez bombalı saldırıya uğradı.

Kerkük’ün merkezindeki bulunan Kerkük kalesinin hemen karşısında kurulan Al Hasir Pazar alanında saat 15.00 sıralarında bomba yüklü motosiklet patlatıldı. Patlamada 10’un üzerinde kişi hayatını kaybederken çok sayıda vatandaş da yaralandı. Saldırıyı kimin düzenlediği henüz bilinmezken şimdiye kadar üstlenen bir örgütün de olmadığı öğrenildi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.