Kerry İsrail’de

Kerry İsrail’de
ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, temaslarda bulunmak üzere geldiği Kudüs'te İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile gerçekleştirdiği görüşme öncesinde...

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, temaslarda bulunmak üzere geldiği Kudüs'te İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile gerçekleştirdiği görüşme öncesinde yaptığı açıklamada, yine aynı masalı okudu: "İsrail kendini savunma hakkına sahip"

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, İsrailli ve Filistinli liderlerle görüşmek için Kudüs'e geldi. Kerry, günübirlik temasları kapsamında İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile gerçekleştireceği görüşme öncesinde açıklamalarda bulundu. Kerry yaşanan şiddeti kınayarak, "Bu terörist eylemler, kınanmayı hak ediyor. Bugün, masum hayatları sonlandıran ve ulusun günlük yaşantısını bozan her türlü terörist eylemleri kınadığımı ifade etmek istiyorum" dedi. İsrail'in kendini savunma hakkı olduğunu söyleyen Kerry, "İsrail kendini savunma mecburiyetine sahip" ifadesini kullandı. "Başbakan Netanyahu ile terörizmi, anlamsız şiddeti yok etmek için uluslararası toplumla birlikte çalışmanın yollarını görüşmek için buradayım" diyen Kerry konuşmasını şu şekilde tamamladı:

"Sakinliğin korunmasına dair ileriye doğru bir yol bulmak için ve dünyanın her yerindeki en makul kişilerin kendileri ve aileleri için aradıkları fırsatları sağlamaya başlamak için buradayım" açıklamasını yaptı.

"BARBARLIĞA KARŞI MEDENİYETLERİN SAVAŞI"YMIŞ

Netanyahu ise, şiddetli terör saldırılarının devam ettiği sürece barış olmayacağını söyleyerek, "İsrail her saat terör güçleri ile savaşıyor. Onlarla direkt mücadele ediyoruz. Aynı zamanda kışkırtıcılıkla da mücadele ediyoruz ve tüm uluslararası toplumun bu çabayı desteklemesi gerektiğine inanıyoruz. Bu sadece bizim savaşımız değil, herkesin savaşı. Bu, barbarlığa karşı medeniyetlerin savaşı" açıklamasını yaptı.

Kerry'nin günün ilerleyen saatlerinde Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile de görüşmesi bekleniyor.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.