Kesk’ten 657 Değişikliğine Tepki

Kesk’ten 657 Değişikliğine Tepki
Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Merkez Yürütme Üyesi Fatma Çetintaş, 657 Sayılı Kanunda yapılması düşünülen değişikliklerin çalışma barışını kökten dinamitleyeceğini savundu.Fatma Çe...

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Merkez Yürütme Üyesi Fatma Çetintaş, 657 Sayılı Kanunda yapılması düşünülen değişikliklerin çalışma barışını kökten dinamitleyeceğini savundu.

Fatma Çetintaş, Eğitim Sen Antalya Şubesi’nde düzenlediği basın toplantısında 657 sayılı yasada yapılması planlanan değişikliklerin kabul edilemeyeceğini açıkladı. Yeni tasarıyla mevcut kamu yönetiminin kökten değişeceğini ileri süren Fatma Çetintaş, "Kamu hizmetinin niteliği düşecek ve kamu emekçilerinin iş güvenliğini ortadan kaldıran esnek çalışma düzeni getirilecektir. Çünkü bu tasarıyla yapılmak istenen değişiklikleri kamu emekçilerinin kabul etmesi, sineye çekmesi mümkün değildir. Tasarıda kamu üst düzey yöneticilerinin özel sektörden atanmalarının yolu açılarak, kamu yönetimi yandaş ve kamu hizmetine yabancı kişilerin emrine sokulmaktadır. Tasarı esnek istihdamın kapısını aralamaktadır. Sicil sistem tamamen yürürlükten kaldırılarak performans sistemine geçilmektedir. Kamu görevlilerinin görevine son verme kolaylaştırılarak güvencesiz çalıştırma sistemine geçilmiştir.Tasarı 4B ve 4C statüsünde çalıştırılan kamu emekçilerini ayrımcılığa tabi tutuyor. Tasarı toplumsal cinsiyet eşitsizliğini gidermekten uzaktır. Tasarının getirdiği uzmanlık sistemi objektif ölçülerden uzaktır. Tasarı sendikal örgütlenmenin özüne aykırı olarak toplu görüşme ödeneği uygulamasını geri getirmektedir" dedi.

Emekçilerin siyasi iktidarın tasarısını kabul etmelerinin mümkün olmadığını ifade eden Çetintaş, şunları söyledi:

"Kuşkusuz 657 sayılı yasada değiştirilmesi gereken pek çok hüküm vardır. Ancak bunlar emekçilerin temsilcilerinin de görüşleri alınarak, geniş bir mutabakat ekseninde yapılmalıdır. Yasa emekçiler için bir üst sözleşme niteliğindedir.Bu nitelikte bir yasa tek yanlı dayatmayla değiştirilemez. KESK olarak 2 milyon kamu emekçisinin sesi olmak için mücadele veriyoruz."

Çetintaş, emekçilerin 1 Mayıs Uluslararası Birlik, Mücadele Dayanışma Günü’nü tüm illerde ve Taksim Meydanı’nda coşkulu ve kitlesel şekilde kutlayacaklarını belirtti.

KAMU EMEKÇİLERİ SENDİKALARI KONFEDERASYONU (KESK) MERKEZ YÜRÜTME ÜYESİ FATMA ÇETİNTAŞ, 657 SAYILI KANUNDA YAPILMASI DÜŞÜNÜLEN DEĞİŞİKLİKLERİN ÇALIŞMA BARIŞINI KÖKTEN DİNAMİTLEYECEĞİNİ SAVUNDU.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.