Kesob Başkanı Ahmet Övüç:

Kesob Başkanı Ahmet Övüç:
Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Övüç, emekli olduktan sonra kendi nam ve hesabına çalışan esnaf ve sanatkarlardan kesilen %15 sosyal güvenlik destek priminin, 2015 Temmuz ve...

Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Övüç, emekli olduktan sonra kendi nam ve hesabına çalışan esnaf ve sanatkarlardan kesilen %15 sosyal güvenlik destek priminin, 2015 Temmuz ve takip eden aylarda %10’a düşürüldüğünü belirterek, “sosyal güvenlik destek priminin tamamen kaldırılması için teşkilatımızın yoğun ve ısrarlı çalışmaları devam etmektedir” dedi.

Başkan Övüç, Emekli olduktan sonra çalışmaya devam eden ve bu kapsamda bir dükkan açan emekliden yüzde 15 oranında alınan sosyal güvenlik destek priminin yüzde 10’a düşmesinin pek çok emeklinin eline geçen parayı artıracağını ve Emekli aylığı 1.000 TL olan emekliden yapılan kesinti miktarının 150 TL’den 100 TL’ye ineceğini dolayısıyla emekli aylıkları arttıkça emekli maaşlarındaki artışın miktarının da artacağını belirtti.

Kendi adına ve hesabına bağımsız çalışanlardan, Kuruma kayıt ve tescilleri yapıldığı halde, 30/04/2015 itibarıyla 12 ay ve daha fazla süreye ilişkin prim borcu bulunanların, bu süreye ilişkin prim borçlarını 31/07/2015 tarihine kadar ödememeleri veya ilgili kanunları uyarınca yapılandırmamaları halinde, prim ödemesi bulunan sigortalıların daha önce ödedikleri primlerin tam olarak karşıladığı ayın sonu itibarıyla, prim ödemesi bulunmayan sigortalıların ise tescil tarihi itibarıyla sigortalılığının durdurulacağını belirten Övüç, “Durdurulan süreler sigortalılık süresinden sayılmayacağı gibi prim borçları da Kurum tarafından takip edilmeyecektir” dedi.

Övüç ayrıca, “sigortalılıkları durdurulanlardan bu Kanunun 4. Maddesinin 1. Fıkrasının (b) bendi kapsamında çalışmaya devam edenlerin sigortalılıkları 01/05/2015 tarihi itibarıyla yeniden başlatılır. Sigortalılıkları durdurulanların daha sonra etmeleri halinde, durdurulan sigortalılık sürelerinin tamamı, talep tarihindeki asgari ücretin %34,5’i oranında borç tutarı hesaplanarak ihya edilir. Hesaplanan borç tutarının tamamını, borcun tebliğ tarihinden itibaren üç ay içinde ödedikleri takdirde, bu süreler sigortalılık süresi olarak değerlendirilir” dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.