KIBRIS MEYDANI’NIN TARİHİ DÖNÜŞÜMÜ DEVAM EDİYOR

KIBRIS MEYDANI’NIN TARİHİ DÖNÜŞÜMÜ DEVAM EDİYOR
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Trabzon Caddesi’ni yayaların hizmetine açma projesi için start verdi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Trabzon Caddesi’ni yayaların hizmetine açma projesi için start verdi.

Büyükşehir Belediyesi Etüd ve Projeler Dairesi Başkanlığı Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü’nce hayata geçirilecek proje kapsamında Trabzon Bulvarı araç trafiğinden ziyade yayalara hizmet vermesi amaçlanıyor.

Kentin önemli bir bağlantı noktası olan Trabzon Bulvarı ve devamında yer alan Kıbrıs Meydanı; tarihi yapıların bulunduğu ve Ulucami ile Valilik arasındaki bağlantıyı sağlayan bir koridor niteliğindedir. Bu bağlantı üzerinde kentin tarihi yapısını oluşturan ana unsurlardan biri olan tarihi Kapalı Çarşı da yer almaktadır.x

img_9941.jpg

Kentin tümüne hizmet etmesi beklenen proje kentin tarihi yapısını korumayı ve yayaların konforunu ele almaktadır. Araçların ikinci planda kaldığı, kent-insan-kültür bütünlüğünü sağlayacak bir tasarım kararı alınmıştır. Valilik önünden başlayan yaya sirkülasyonu yalın ve belirli bir düzen içinde Ulu Camiye kadar devam etmekte ve bağlantı kopmamaktadır.

Kapalı Çarşı; Kıbrıs Meydanı ile bir bütün olarak düşünülmüş, Kapalı Çarşının kent ile kopuk olan eski durumunun ortadan kaldırılarak, kültür-insan ilişkisinin kuvvetlendirilmesi hedeflenmiştir. Ayrıca Kıbrıs Meydanının altından geçmekte olan derenin izleri tasarımda yer almakta, Kıbrıs Meydanındaki su yüzeyleri ile canlılık kazanmaktadır.

img_9943.jpg

Bu bağlamda Kıbrıs Meydanı’nda hummalı bir çalışma yürüten Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi  şehirde yanan trafik yoğunluğun bir an önce azaltmak için gayret ediyor.

img_9947.jpg

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.