Kıbrıs Rum Başpiskoposu Hrisostomos’tan Bm Genel Sekreteri’ne “İstifa Et” Çağrısı

Kıbrıs Rum Başpiskoposu Hrisostomos’tan Bm Genel Sekreteri’ne “İstifa Et” Çağrısı
Kıbrıs Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu II. Hrisostomos, BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon’un BM ilkelerini savunamadığını, bu yüzden “istifa etmesi gerektiğini” iddia etti.

- Kıbrıs Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu II. Hrisostomos, BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon’un BM ilkelerini savunamadığını, bu yüzden “istifa etmesi gerektiğini” iddia etti.

Kıbrıs Rum Kesiminde yayınlanan Alithia ve diğer gazeteler, II. Hrisostomos’un dün Güney Kıbrıs’ta düzenlenen bir ayinin ardından yaptığı açıklamada, BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon ve Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide’ye yönelik sert ifadeler kullandığını yazdılar. Habere göre Hrisostomos açıklamasında, Ban’ın BM ilkelerini savunmak yerine bu ilkeleri çiğnediğini iddia ederek “Eğer bu yükü taşıyamayacağını düşünüyorsa, yerine bu ilkeleri taşıyabilecek birinin gelebilmesi için istifa etsin” şeklinde konuştu.

Açıklamasında Eide’yi de eleştiren Hrisostomos, Eide’nin, “Doğal gaz, petrol ve diğer zenginliklere sahip ülkelerin bu zenginliklerinin o ülkelerin vatandaşlarına değil devlete ait olduğunu ve vatandaşların bunlardan devletleri sayesinde faydalandıklarını bilmediğine inanmadığını” belirtti. Hrisostomos, Ban ve Eide’ye, doğal kaynakları devlete değil vatandaşa ait olan bir ülke söylemleri çağrısında bulunurken, Rum Hükümeti’nin tutumunu da memnuniyetle karşıladığını ve Hükümetin daha mücadeleci bir tutum sergileyerek bu konuları görüşmeyi hiçbir şekilde kabul etmemesi gerektiğini öne sürdü. Hrisostomos ayrıca, “Total” şirketinin Güney Kıbrıs’ın sözde Münhasır Ekonomik Bölgesi’nden ayrılmayacağını sadece planlarını değiştirdiğini iddia etti.

Hrisostomos, “Total gibi büyük bir şirketin Türkiye tarafından tehdit edilemeyeceğini” öne sürerek, Total’in gitmeyeceğine emin olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.