Kılıç: ‘Üniversite ve şehri bütünleştireceğim’

Kılıç: ‘Üniversite ve şehri bütünleştireceğim’
KSÜ Rektör Adayı Prof. Dr. Mehmet Akif Kılıç, ilk hedefinin “üniversiteyi bir ilim yuvası haline getirmek için özgür bir ortamda bilgi ve teknoloji üretimini desteklemek” olduğunu söyledi

 

 

 

 

 

 

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektör Adayı Belirleme Seçimleri için geri sayım devam ederken, rektör adayları da çalışmalarını yoğunlaştırdı.

30 Ekim 2014 Perşembe günü yapılacak Rektör Adayı Belirleme Seçimlerinde aday olduğunu açıklayan KSÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Mehmet Akif Kılıç, rektör olarak seçildiğinde neler yapacağını anlattı. İlk hedefinin KSÜ’yü itibarlı bir ilim yuvası haline getirmek olduğunu belirten Kılıç, bunun için de özgür bir ortamda bilgi ve teknoloji üretimi için çalışanları ve üretenleri destekleyeceğini söyledi.

Kılıç, yaptığı açıklamada, yaklaşık 1 ay kadar önce üniversitemizi ulusal ve uluslararası düzeyde saygın bir üniversite haline getirmek ve üniversitemizle şehrimiz arasında gönül bağı kurmak için rektörlük seçimlerinde aday olduğunu belirterek, “Seçim çalışmalarımızı bir ekip olarak çok değerli arkadaşlarımla birlikte sürdürüyoruz. Malumunuz rektörlük seçimleri üç aşamalı olarak yapılıyor. Bu nedenle her üç aşama için de çalışma yapmak gerekiyor. Çalışmalarım sırasında verdikleri destekten ötürü öğretim üyelerimize ve şehrimizdeki sivil toplum örgütlerine çok teşekkür ediyorum” dedi.

Kısmet olur da seçilir ve atanırsa, hiçbir zaman, ‘En iyisini ben bilirim, en iyisini ben yaparım’ demeyeceğini vurgulayan Prof. Dr. Kılıç,”Benim yönetim anlayışıma göre, yönetici iyi bir organizatör olmalı, alt yöneticilerin ve kurulların yapması gereken işleri üstlenmemelidir. Bu şekilde rektör; öğretim üyeleri ve diğer personelle daha çok bir araya gelebilir, şehirle bütünleşme için daha fazla zaman ayırabilir. Değerli basın mensupları,  sizlerin de fark ettiği gibi bu seçimde daha önceki rektörlük seçimlerinden farklı olarak aday sayısının fazlalığı dikkati çekmektedir. Bu durum, seçimlerin ne kadar özgür bir ortamda yapıldığının göstergesidir. Hepsi birbirinden değerli çok sayıda öğretim üyesi meslektaşım üniversitemize bir şeyler verebilmek için birbirleriyle yarış içine girmiştir. Bu durumun hayırlı bir sonuç doğuracağını düşünüyorum” diye konuştu.

MEHMET AKİF KILIÇ’IN HEDEFLERİ

KSÜ’yü itibarlı bir ilim yuvası haline getirmek için özgür bir ortamda bilgi ve teknoloji üretme, üretenleri takdir etme ve desteklemeyi ilk hedefi olarak belirleyen KSÜ Rektör Adayı Prof. Dr. Mehmet Akif Kılıç, KSÜ’nün “Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi”ni yükseltebilmek amacıyla bilimsel yayın, atıf, AR-GE projeleri ve patent sayısı gibi bilimsel faaliyetleri artırmak için akademik personeli teşvik etmeyi de kendine hedef olarak belirlediğini kaydetti. İşte, KSÜ Rektör Adayı Kılıç’ın hedeflerinden bazıları:

“TÜBİTAK, AB gibi ulusal ve uluslararası proje sayısını artırmak için isteyen tüm akademik personele her aşamada destek verecek profesyonel bir ekip kurmak. Üniversitemizin ulusal ve uluslararası düzeyde tanınırlığını artıracak akreditasyon süreçlerini başlatmak, tamamlamak ve devam ettirmek. Akademik personele bilimsel toplantılara katılım için BAP bütçesinden maddi destek vermek. Akademik çalışmalarını daha rahat yapabilmeleri için her öğretim üyesine bir oda verilmesini sağlamak, bunun için ihtiyaç duyulan birimlerde ayrı binalar inşa etmek. Üniversitemiz kampüslerini 24 saat açık tutmak, öğretim üyelerimizin ve öğrencilerimizin mesai dışında kafeterya, kütüphane gibi birimleri rahatça kullanabilmelerini sağlamak.

Üniversitemizin çevre (hatta tüm) üniversitelere öncülük edebileceği çeşitli alanlarda araştırma ve uygulamaya yönelik mükemmeliyet merkezleri kurmak. Şehrimizdeki kurum ve kuruluşlarla işbirliği yaparak ihtiyaç duyulan alanlarda akademik personelimizin araştırma yapmalarını teşvik etmek. Avşar Kampüsünde konukevi ve sosyal yaşam mekanları oluşturmak. Üniversite Hastanesine muayene ve tedavi için başvuran öğretim üyelerimizin zaman kayıplarını azaltmak için sekretarya oluşturmak. Binası olmayıp başka binalarda sığıntı gibi faaliyet gösteren birimlerin en kısa zamanda kendi binalarına kavuşmaları için devlet kurumları, siyasi çevreler ve hayırseverlerle görüşerek kaynak sağlamaya çalışmak.”

KSÜ Rektör Adayı ve Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Akif Kılıç, mevcut öğrenci otomasyon programını pek çok üniversitede kullanıldığı şekilde profesyonel, esnek bir programla değiştirmeyi ve bu şekilde öğretim üyelerinin üzerindeki yükü azaltmayı da hedeflediğini belirterek “Üniversitemizin ulusal ve uluslararası düzeyde tanınırlığını artırabilmek için kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlere ağırlık vereceğim” dedi.

PROF. DR. MEHMET AKİF KILIÇ KİMDİR?

Aslen Kahramanmaraşlı olan Prof. Dr. Mehmet Akif Kılıç, babasının resmi görevi nedeniyle bulunduğu Girindire-Mersin’de 1960’ta doğdu. Babasının görevi nedeniyle yeniden Kahramanmaraş’a döndükten sonra 1971’de Turan İlkokulundan, 1974’te Kahramanmaraş Ortaokulundan, 1978’de Kahramanmaraş İmam Hatip Lisesinden mezun oldu.

1984’de İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesinden tıp doktoru olarak mezun oldu. Tıpta uzmanlık eğitimimi 1989’da Sağlık Bakanlığı Ankara Numune Hastanesinde tamamladı. 1989-1994 arasında Kahramanmaraş Devlet Hastanesinde Kulak Burun Boğaz (KBB) hastalıkları uzmanı olarak görev yaptı. Bu süre içinde Erzincan Asker Hastanesinde askerlik görevini tamamladım.

1994-1999 arasında Harran Üniversitesi Tıp Fakültesinde öğretim üyesi olarak çalıştı. Burada bulunduğu sürenin büyük bir kısmında Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Araştırma Uygulama Hastanesi Başhekimi olarak görev yaptı. 1999 yılında KSÜ’ye geldi. O günden bu yana KSÜ Tıp Fakültesi KBB Hastalıkları Anabilim Dalında görev yapıyor.

2005’te doçentlik ve 2011’de de profesörlük unvanını aldım. KSÜ’de yaklaşık 2 yıl süreyle başhekim yardımcılığı ve 3,5 yıl süreyle Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü yaptı. Seçilmiş üye olarak, daha önce 3 yıl süreyle Hastane Yönetim Kurulu üyeliği yaptı. Üniversite Yönetim Kurulu üyeliği ise devam ediyor.

İstanbul KBB Derneğinin faaliyeti olarak İstanbul’da, Yakın Avrasya-Afrika KBB Derneğinin faaliyeti olarak Bakü’de ses ve konuşma bozuklukları konusunda KBB uzmanlarına yönelik kurslar verdi. KSÜ’de Tıp Fakültesi Hastanesi KBB Hastalıkları Kliniğini Türkiye’nin her tarafından hasta sevk edilen bir bölüm haline getirdi.

Mesleki olarak ses ve konuşma bozuklarıyla ilgilenmesi yanında “Tıbbiyeden her şey çıkar, ara sıra da doktor çıkar” sözünü doğrularcasına fonetik, dil ve edebiyatla ilgileniyor. Türk dili konusunda yurtiçi, yurtdışı toplantılarda bildiriler sunuyor ve makaleler yayınlıyor. Kılıç, evli ve iki çocuk babasıdır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.