Kılıçdaroğlu: Meydanlarda hakkınızı arayın

Kılıçdaroğlu: Meydanlarda hakkınızı arayın
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "1 Mayıs geliyor, gidin meydanlarla hakkınızı arayın. Hak arama özgürlüğünü sonuna kadar kullanın" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "1 Mayıs geliyor, gidin meydanlarla hakkınızı arayın. Hak arama özgürlüğünü sonuna kadar kullanın" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin il başkanlığında atık kağıt işçileriyle bir araya geldi. Toplantıya, CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, Barış Yarkadaş, İl Başkanı Cemal Canpolat, Geri Dönüşüm İşçileri Derneği Başkanı Dinçer Mendillioğlu, Ali Mendillioğlu ve geri dönüşüm işçileri katıldı.

Burada bir konuşma yapan Kılıçdaroğlu, geri dönüşüm işçilerinin geleceğe umutla bakamadığını iddia ederek, "Geri dönüşüm işçileri, geleceğe umutla bakamayan işçiler demek, güvencesiz işçiler demek. Nasıl Türkiye'de her sorunu üretiyorsak bu soruna da çözümü üretiriz dedik. Çankaya'ya ilk uygulamamızı yaptık, orada işçilerimiz sigortalı geleceğe güvenle bakıyorlar. Benzer uygulamayı İstanbul'da da gerçekleştireceğiz. Yine bütün arkadaşlarımız çalışacaklar, hepsinin sosyal güvenliği olacak. Geri dönüşüm işçilerini aslında hepimiz görüyorum ama bunlar görünür olmaktan kastettikleri biz de insan gibi çalışmak istiyoruz. Sosyal güvencemiz olmalı. Bakanlık bir karar alıyor uygulamaya koyuyor kararı. 500 bin kişiye ne olacağını düşünmüyor. Biz neden diyoruz Türkiye Cumhuriyeti güçlü bir sosyal devlet olmalı. Kimse aç ve açıkta kalmasın. Örgütlü bir toplum olmaktan sosyal devlet aynı zamanda. Siz bir karar alıp 500 bin kişiyi görmezden gelirseniz kim bulacak çözümü. Böyle bir kararı onlar aldılar ama sizin sosyal güvenceli çalışmanız için kararı da biz alacağız. CHP her zaman emekten ve mazlumdan yana olmuştur. Bunu sürdüreceğiz" dedi.

"1 MAYIS GELİYOR GİDİN MEYDANLARLA HAKKINIZI ARAYIN"

1 Mayıs'la ilgili de açıklama yapan Kılıçdaroğlu, "1 Mayıs geliyor gidin meydanlarla hakkınızı arayın. Hak arama özgürlüğün sonuna kadar kullanın. Birisi size farklı bir gözle bakarsa, sizleri çalışırken bile ötekileştirirlerse kapım her zaman açık. Kapıma gelin sizi onurla ve gururla karşılarım. Bu ülkede kimse aç ve açıkta kalmasın. Bu ülkede toplumsal uzlaşmanın ana dayanağı budur. Hepimizin karnı doyarsa "ne güzel bir ülke" deriz. Biz emekten yana, insanımızdan yana bir partiyiz" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Arkadaşlar araştırma önergesi hazırladılar, önümüzdeki günlerde genel kurula indireceğiz. Size haber vereceğiz. Bizim önergemize hangi parti araştıralım diyor, hangisi gerek yok diyor. Bunu yakından izlemelisiniz".

"KENDİ ÜLKEMİZİN TOPRAKLARINA KAN AKMASINI İSTEMİYORUZ"

"En büyük sorun toplumsal barışımızın bozulmuş olması" diyen Kılıçdaroğlu, " Bugün Nusaybin'den 2 şahit haberi daha geldi. Gerçekten son derece üzgünüz. Kendi ülkemizin topraklarına kan akmasını istemiyoruz. Huzur ve barış içinde yaşamak istiyoruz. Başkanımız, 09. 30'da Bakırköy'de olalım diyor. 1 Mayıs'ı bayram havasında kutlayacak arkadaşların bir araya gelmesi güzel bir olay. Dünyanın bütün ülkelerinde insanlar nasıl eğleniyorsa, bir arada olmak her zaman güzel bir şey. Özellikle emeğin ve emekçilerin bir arada olması güzel bir şey" ifadesini kullandı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.