Kılıçdaroğlu: “Sanat Ve Sanatçı Yaşamın Kalitesidir”

Kılıçdaroğlu: “Sanat Ve Sanatçı Yaşamın Kalitesidir”
“Manda Yuvası” filmini izleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Sanat ve sanatçı yaşamın kalitesidir. Eğer yaşamı daha kaliteli kılmak istiyorsanız, sanatı ve sanatçıyı yüceltmek zorundasınız” d...

“Manda Yuvası” filmini izleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Sanat ve sanatçı yaşamın kalitesidir. Eğer yaşamı daha kaliteli kılmak istiyorsanız, sanatı ve sanatçıyı yüceltmek zorundasınız” dedi.

“Manda Yuvası” filminin bir çevre filmi olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, “Umuyorum çevreye her zaman sahip çıkarız. Filmin yapımcısı, oyuncusu, emek harcayanı İlyas Bey’i gönülden kutluyorum böyle bir film yaptığı için. Gerçekten minnet borçluyuz sizlere” değerlendirmesinde bulundu. “Filmin sonunda Neşet Ertaş’ın o güzel sesi, sözü ve yorumu vardı, onu da rahmetle anıyoruz” diyen Kılıçdaroğlu, filmin yapımcısına teşekkürlerini iletti.

Kılıçdaroğlu konuşmasının devamında, “Konya’dan geldiğime değmiş, filmi izlemek olağanüstü güzeldi. Sanat ve sanatçı yaşamın kalitesidir. Eğer yaşamı daha kaliteli kılmak istiyorsanız, sanatı ve sanatçıyı yüceltmek zorundasınız. Eğer Türkiye çağdaşlaşacaksa, eğer Türkiye uygar bir ülke olacaksa; Türkiye kendi yaşam tarzını yükseltecekse, sanatı ve sanatçıyı yüceltmek zorunda. Ben her zaman, hayatımın her döneminde sanata ve sanatçılara şükran duygularımı ifade ettim” ifadelerine yer verdi.

Kılıçdaroğlu film hakkındaki değerlendirmelerinin ardından, filmin yönetmeni ve başrol oyuncusu İlyas İlbey ve Yasemin Yalçın’a plaket verdi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.