Kılıçdaroğlu Tahliye Krizini Yorumladı

Kılıçdaroğlu Tahliye Krizini Yorumladı
Balıkesir’e gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, haftasonu yaşanan tahliye krizine ilişkin, "Bir mahkeme hatalı karar verebilir mi, verebilir. Yasalara aykırı olabilir mi, aykırı da olabilir. A...

Balıkesir’e gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, haftasonu yaşanan tahliye krizine ilişkin, "Bir mahkeme hatalı karar verebilir mi, verebilir. Yasalara aykırı olabilir mi, aykırı da olabilir. Ama bunun itirazı için yetkili merci bir üst mahkemedir” dedi.

Balıkesir’e gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Paralel Yapı" soruşturmaları kapsamında tutuklu şüpheliler hakkında İstanbul 32. Asliye Ceza Mahkemesi’ tarafından verilen tahliye kararının 10. Sulh Ceza Hakimliği tarafından geçersiz sayılmasına ilişkin, “Anayasamıza göre yargı kararları kesindir ve uygulamak zorundayız. Bir mahkeme hatalı karar verebilir mi, verebilir. Yasalara aykırı olabilir mi, aykırı da olabilir. Ama bunun itirazı için yetkili merci bir üst mahkemedir. Yargıtay, Anayasa Mahkemesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi bunun için vardır. Dolayısıyla bir yargı kararını uygulamama gibi bir yönetimin yetkisi yoktur. İdarenin de yetkisi yoktur” dedi.

Kılıçdaroğlu, daha sonra Milli Kuvvet Caddesi ve Anafartalar Caddesi’nde konvoy eşliğinde halkı selamlayıp Kuvayi Milliye miting alanına geçti.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.