Kılıçdaroğlu’ndan Maden İşçilerine Ziyaret

Kılıçdaroğlu’ndan Maden İşçilerine Ziyaret
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Muğla’da bulunan termik santrallerin özelleştirilecek olması nedeni ile 310 gün önce Yatağan Termik Santrali önüne kurulan çadırı ziyaret etti. CHP Genel Başkanı...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Muğla’da bulunan termik santrallerin özelleştirilecek olması nedeni ile 310 gün önce Yatağan Termik Santrali önüne kurulan çadırı ziyaret etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Yatağan Termik Santrali önünde 310 gündür özelleştirmeye karşı nöbet tutan enerji ve maden işçilerini ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, çadırı ziyaretinde enerji ve maden işçilerinin yoğun ilgisi ile karşılaştı. Maden İş Sendikası Yatağan ve Havalisi Şube Başkanı Süleyman Girgin, “Yatağan’daki özelleştirme mücadelesi 310 gündür devam ediyor. Biz bu işyerlerini devletin malı olarak değil, devlete zimmetlenmiş milletin malı olarak görüyoruz. Sadece kendi işimizi aşımızı değil, milletin malına sahip çıkıyoruz. Biz bunun kavgasındayız” şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu, TÜRK İŞ’i eleştirerek, “Demokrasilerde hak aramak çok önemlidir. Bu olayla ilgili olarak Ankara’da TÜRK İŞ’in daha etkin, sizden yana bir tavır alması lazım. Bunu çok açıklıkla söylemek zorundayım. Sizin Ankara’da yaptığınız eylemlerde belli bir kesim yanınızda olmadı. Siz hak arıyorsunuz, emek en yüce değerse bütün işçi örgütlerinin sizin yanınızda olması lazım. Bizler zaten destek vereceğiz ama sizler hangi sendikanın mensubu olursanız olun bizim için fark etmiyor. Biz sosyal demokrat bir parti olarak yanınızdayız. Soma işçilerinin de yanında olduk, Zonguldak’ta ölen işçilerimizin yanında olduk. Bizim isteğimiz şu birbirimize destek olmak zorundayız. 310 gündür mücadele ediyorsunuz. Bu az bir zaman değil, dolayısıyla birilerinin size destek vermesi gerekiyor. Sendikaların size destek vermesi gerekiyor. Bizim belediye başkanı arkadaşlarımız destek verir, milletvekili olarak biz de destek veririz. Grup toplantılarında konuştuk, gene konuşuruz. Biz tek başımıza anayasa mahkemesine gidiyoruz. Bizim tek başımıza gitmemiz sizi ne kadar tatmin eder? Sendikaları sormak lazım, HAK İŞ nerede onların da mücadele etmesi lazım, eğer bir kitle kendi hakkına sahip çıkmıyorsa o kitlenin başarılı olma şansı yoktur. Kitlenin kendi hakkına sahip çıkması lazımdır. Ben bunu burada söylemiyorum. Türk İş’i ziyaretimde de söyledim. Ben işçi haklarını söylemek ve savunmak zorundayım. Ben sendikaları da eleştirmeyip kimi eleştireceğim? Siyasi iktidarı eleştir. Siyasi iktidarı eleştirmek en kolayıdır. Burada asıl sorumluluk konfederasyonlara düşüyor. 310 gün eylem yapacaksınız, ben Türk İş’in genel başkanından fazla buraya geleceğim, olmaz bu işte bir sakatlık var, bir yanlışlık var. Biz size destek veriyoruz ama Türk-İş, Hak-İş ve diğer işçi sendikalarının bütün olup işçilere sahip çıkması gerekir” şeklinde konuştu.

Gazetecilerin sorusu üzerine Başkan Recep Erdoğan’ın TV programına davet ettiğini belirten Kılıçdaroğlu, “Ben Başbakan’a çağrıda bulundum. Üstelik anlayacağı dilden çağrıda bulundum, yani bir Kasımpaşalı’nın dilinden çağrıda bulundum. Erkeksen sadece sosyal sigortalar kurumunu görüşmek üzere, senin istediğin haram medyasında, herhangi birisinde yan yana gelebiliriz. Bana her türlü soruyu sorabilir. Arkamdan konuşmasına gerek yok. Sorabilir benim ne yapıp yapmadığımı ben ona anlatırım. Ama ben ona bir tek soru soracağım. Tek bir soru soracağım. ‘Kaddafi’den aldığın 250 bin doları ne yaptın?’ Hayır kurumuna bağışlayacağını söylemişti. Hangi hayır kurumuna bu parayı bağışladı ben bu parayı öğrenmek istiyorum. Ayrıca sosyal güvenlik kurumu meselesinde yanına akademisyenleri de alabilir. Kimi isterse oturup konuşabiliriz. Cahilliğini onun yüzüne vuracağım, 76 milyon da öğrenecektir onun ne kadar cahil olduğunu, ama ben kendime güveniyorum. O kendisine güvenmiyor, kaçacaktır göreceksiniz” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu çadır ziyaretinin ardından Muğla Menteşe ilçesinde bulunacağı ziyaret ve temaslara katılmak üzere Yatağan’dan ayrıldı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.