Kıraathaneye saldıran terörist böyle yakalandı

Kıraathaneye saldıran terörist böyle yakalandı
Küçükçekmece Kanarya'da bir kıraathaneye saldırarak 2 kişiyi öldüren terör örgütü yandaşları polis tarafından yakalandı.

Küçükçekmece Kanarya'da bir kıraathaneye saldırarak 2 kişiyi öldüren terör örgütü yandaşları polis tarafından yakalandı. Teröristlerin yakalanma anları polis kameralarına yansıdı.

1 Şubat'ta Küçükçekmece ilçesi Tavuskuşu Caddesi üzerinde yüzleri beyaz maskeli 2 terörist, saat 22.30 sıralarında cadde üzerindeki "Ufuk" adlı kahvehaneye otomatik silahlarla saldırmış, saldırıda İstanbul nüfusuna kayıtlı Mehmet Ümmihan (51) ve Ordulu Serdar Cebeci (37) hayatını kaybederken, Malatya, Trabzon Maçka, Denizli Acıpayam, Tekirdağ Şarköy ile Konya Çumra nüfusuna kayıtlı 4 kişi ise yaralanmıştı. Bölgede "Malatyalılar'ın yeri" diye bilinen kahvehaneye yönelik kanlı eylemde yaralanan Hulusi Şahin (34), Enver Şimşek (59), Durali Şakar (57), Recep Aktan (57) ve Mehmet Uslu (52) çevredeki hastanelerde tedavi altına alınmıştı. Saldırının ardından kısa sürede Kanarya'ya ulaşan Olay Yeri ve İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri, eylemde kullanılan uzun namlulu ve tabancaya ait çok sayıda boş kovan topladı. Eldeki deliller ışığında dün art arda operasyonlar düzenleyen Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri, saldırıyı Cizre ve Sur'da sıkışan terör örgütü PKK'nın gerçekleştirdiğini ortaya çıkardı. Yaklaşık 12 adrese baskın düzenleyen TEM Özel Timleri, örgüt üyesi 4 militanı saklandıkları adreslerde yakaladı. Olay anı görüntüleri ve polisin saldırganları yakalamak için gerçekleştirdiği operasyon polis kameralarına yansıdı.

SALDIRI ANI GÜVENLİK KAMERASINDA

Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde, saldırganlar ilk önce olay yerinde araçla keşif yapıyor. Ardından maskeli saldırganlar kahvehaneyi tarıyor. Daha sonra kaçan saldırganlar yine bir güvenlik kamerasına yakalanıyor. Operasyon anı ise polis helikopterindeki kameradan görüntülendi. Helikopterden saldırganların bulunduğu bina tespit edilirken, polis ekiplerinin eve yaptığı operasyon ve zanlıların yakalanma anı görüntülere yansıdı.

Kıraathaneye saldıran terörist böyle yakalandı

Kıraathaneye saldıran terörist böyle yakalandı

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.