Kiraz Ve Ödemiş’te Korkutan Yangınlar

Kiraz Ve Ödemiş’te Korkutan Yangınlar
Kiraz’ın Tumbullar köyü ile Ödemiş’te Ahrandı Tepesi’ndeki ormanlık alanlarda dün çıkan yangınlar hareketli dakikaların yaşanmasına yol açtı. Her iki yangın da Bayındır Orman İşletme Müdürlüğü ve itfaiye ekiplerinin müdahaleleriyle kontrol altına alındı.

- Kiraz’ın Tumbullar köyü ile Ödemiş’te Ahrandı Tepesi’ndeki ormanlık alanlarda dün çıkan yangınlar hareketli dakikaların yaşanmasına yol açtı. Her iki yangın da Bayındır Orman İşletme Müdürlüğü ve itfaiye ekiplerinin müdahaleleriyle kontrol altına alındı.

İlk yangın haberi saat 15.00 sularında Kiraz ilçe merkezine en uzak köylerden biri olan Tumbullar köyünden geldi. Tumbullar yakınlarındaki çam ormanında henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı çıkan yangın hızla büyürken, ilk müdahaleyi bölge halkı yaptı.

Vatandaşların ellerinde kovalarıyla endişeli gözlerle izlediği yangın bölgesine kısa sürede ulaşan Bayındır Orman İşletme Müdürlüğü ve itfaiye ekipleri yangının daha geniş alanlara yayılmaması için yoğun çaba harcadı. Kiraz Belediye Başkanı Saliha Şengül de yangın bölgesine giderek vatandaşlarla görüştü ve çalışmaları yerinde takip etti.

Çok sayıda çam ağacına zarar veren Tumbullar’daki yangına Orman Genel Müdürlüğü’nden alınan verilere göre bir uçak, 6 helikopter, 11 arazöz ve 2 dozerle müdahale edildi. 84 ekiple müdahale edilen yangın 3 saat içerisinde kontrol altına alındı. Çalışmalar akşam da devam etti.

Ödemiş’in Ahrandı Tepesi yakınlarında saat 16.00 sularında çıkan yangın ise kısa sürede kontrol altına alındı. Mesire alanında başlayan yangına Bayındır Orman İşletme Müdürlüğü ve itfaiye ekipleri müdahale etti. Yaklaşık 2 dekarlık bir alanda çam ağaçlarına zarar veren yangın saat 17.00 sularında kontrol altına alındı. Orman Genel Müdürlüğü’nden alınan verilere göre Ahrandı’daki yangına da bir arazöz ve 6 ekiple müdahale edildi.

KİRAZ VE ÖDEMİŞ’TE KORKUTAN YANGINLAR

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.