Kırıkkale’de Sağlık Çalışanlarına Eğitim Semineri

Kırıkkale’de Sağlık Çalışanlarına Eğitim Semineri
Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Türk Kızılayı tarafından ortaklaşa yürütülen “Geleceğin Kan Bağışçılarının Kazanımı Teknik Destek Projesi” kapsamında Kırıkkale’de sağlık çalışanlarına eğit...

Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Türk Kızılayı tarafından ortaklaşa yürütülen “Geleceğin Kan Bağışçılarının Kazanımı Teknik Destek Projesi” kapsamında Kırıkkale’de sağlık çalışanlarına eğitim verildi.

İl Sağlık Müdürlüğü eğitim salonunda kan bağışı perspektifinden daha etkin hizmet sunumu sağlamak amacı ile verilen eğitime, kentte faaliyet gösteren resmi, özel ve üniversiteye bağlı sağlık kuruluşlarının kan transfüzyon merkezlerinde görev yapan hekim ve hekim dışı personel katıldı. Eğitimde İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüğü’nde görevli personel tarafından katılımcılara yasal mevzuatın transfüzyon merkezlerine getirdikleri, transfüzyon merkezlerinin sorumluluk ve görevleri, transfüzyon merkezlerinde dokümantasyon, hemovijilans ve gönüllü karşılıksız kan bağışı konularında eğitim verildi.

Eğitim programı sonrasında açıklamada bulunan İl Sağlık Müdürü Doktor Mustafa Uzun, kan bağışının önemine değindi. Kanın acil değil sürekli bir ihtiyaç olduğunu belirten Dr. Uzun, kanın üretilemeyen bir doku olduğunu ve halen tek kaynağının sağlıklı bağışçılar olduğunu hatırlattı. Kan bağışının hem toplumsal hem kişisel açıdan son derece önemli olduğunu kaydeden Dr. Uzun, "Kan bağışında bulunduğumuzda vücudumuz yeni kan üretir, yeni kan üretimi ve sonrası vücudumuz için oldukça yararlıdır. Her yıl binlerce insan, bir kaza ya da hastalık sonucunda kan bulamadığı için hayatını kaybediyor. Buna karşılık yapılan araştırmalar, yaklaşık 72 milyon insanın yaşadığı Türkiye’de yıllık kan bağış oranının nüfusun yüzde 1’i kadar olduğunu gösteriyor. Oysaki kan bağışı, kan bekleyen binlerce insanın hayatını kurtarmanın yanı sıra, bağış yapan kişinin sağlığını da olumlu yönde etkiliyor. Zira Türk insanımızın yardımseverliği tüm dünyaca bilinmektedir. Bu yardımseverlik kültürümüzü geliştirerek, dünyaya daha da önemlisi gelecek nesillerimize de örnek olmamız gerekmektedir” dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.