Kırımoğlu’ndan o iddialara yalanlama

Kırımoğlu’ndan o iddialara yalanlama
Kırım Tatarlarından Sorumlu Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, kendisine atfedilerek Türkiye ve Ukrayna basınında çıkan "Türkiye'den...

Kırım Tatarlarından Sorumlu Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, kendisine atfedilerek Türkiye ve Ukrayna basınında çıkan "Türkiye'den Ukrayna'ya silah yardımı" ile ilgili haberleri yalanladı.

Kırımoğlu yaptığı açıklamada, birkaç hafta önce savunma sanayisine yönelik üretim yaptığını söyleyen bir iş adamının kendisine başvurarak Ukrayna Savunma Bakanlığına ürünlerini tanıtmak amacıyla görüşme talebi içeren bir mektup verdiğini ve bu mektubun bakanlığa iletilmesini rica ettiğini söyledi.

Bir haber sitesine verdiği röportajda yer alan bu konudaki ifadelerinin, sanki Türkiye'nin Ukrayna'ya silah sevkiyatı yapacakmış gibi çarpıtılarak yansıtıldığını belirten Kırımoğlu, bu röportajdan diğer medya kuruluşlarının da alıntı yaparak yanlış haberin Ukrayna'da ve Türkiye'de yayıldığını ifade etti.

Türkiye'nin Ukrayna'ya silah sevkiyatı yapacağı ve Türkiye Savunma Bakanlığının Ukrayna Savunma Bakanlığına kendisi aracılığıyla mektup gönderdiği yönünde herhangi bir ifade kullanmadığını vurgulayan Kırımoğlu, "Türkiye Savunma Bakanlığının böyle bir inisiyatifi olsaydı, zaten o zaman milletvekili aracılığıyla değil, doğrudan bakanlıklar arasında görüşme gerçekleştirilirdi" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.