Kırklareli’nde Yeşilçam Şarkıları Mest Etti

Kırklareli’nde Yeşilçam Şarkıları Mest Etti
Kırklareli Belediye Başkanlığı kültür etkinlikleri kapsamında Kırklareli Sanatsevenler Derneği tarafından verilen ’Yeşilçam Şarkıları’ konseri izleyenleri mest etti.Türk sinemasının 100. yıl dönümü ka...

Kırklareli Belediye Başkanlığı kültür etkinlikleri kapsamında Kırklareli Sanatsevenler Derneği tarafından verilen ’Yeşilçam Şarkıları’ konseri izleyenleri mest etti.

Türk sinemasının 100. yıl dönümü kapsamında Kırklareli Belediyesi tarafından ’Türk Sineması’nın 100. Yılında Yeşilçam Şarkıları’ konseri düzenlendi. Rektörlük Kültür Merkezi’nde koro şefliğini Hakan Konyar’ın yaptığı konserde, Yeşilçam filmlerinin unutulmaz eserleri seslendirildi. İki bölümden oluşan programda Kırklareli Sanatsevenler Derneği Topluluğu repertuarında bulunan ’Boş Çerçeve’, ’Hatırla Sevgili’, ’Sarmaşık Gülleri’, ’Benim Gözüm Sende’, ’Aşkın Kanunu’, ’Sevemedim Karagözlüm’ gibi 20’ye yakın eser seslendirdi.

Yeşilçam hayranlarının büyük ilgi gösterdiği program beğeni topladı. Katılımcıların da şarkılara eşlik ettiği program sonunda koro alkış yağmuruna tutuldu.

Konser sonunda konuşma yapan Belediye Başkan Vekili Tahsin Gençay, Mustafa Kemal Atatürk’ün sanat, sanatçı ve müzik için söylediği sözlerden örnekler vererek konuşmasına başladı. Gençay, "Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, sanata, sanatçıya ve müziğe verdiği değeri birçok kez ifade etmiştir. Sizlerle birkaç sözünü paylaşmak istiyorum. ’Efendiler! hepiniz mebus olabilirsiniz, vekil olabilirsiniz hatta reis-i cumhur olabilirsiniz; fakat sanatkar olamazsınız’, ’Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir’, ’Bir milletin yeni değişikliğinde ölçü, musikide değişikliği alabilmesi, kavrayabilmesidir.’ Bu veya bunun gibi birçok sözü ile Atatürk’ün sanata ne kadar önem verdiğini anlayabiliyoruz" diye konuştu.

Konserde seslendirilen parçalarla geçmişe yolculuk yaptıklarını belirten Gençay, "Bu eserler bizleri geçmişe götürdü. Anılarımızı tazelememize neden oldu. En kısa zamanda yeniden bir konser bekliyoruz. Buraya gelerek bizleri yalnız bırakmayan tüm halkımıza ve Kırklareli Sanatsevenler Derneği üyelerine verdikleri bu özel ve güzel konser için teşekkür ediyorum" dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.