Kırsal Alanda Kadın Çalışmaları Masaya Yatırıldı

Kırsal Alanda Kadın Çalışmaları Masaya Yatırıldı
Samsun’da kırsal alanda kadın çalışmalarının geliştirilmesine yönelik bölgesel ortak akıl toplantısı yapıldı.

- Samsun’da kırsal alanda kadın çalışmalarının geliştirilmesine yönelik bölgesel ortak akıl toplantısı yapıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın organize ettiği ‘Kırsal Alanda Kadın Çalışmalarının Geliştirilmesi ve Yaygınlaştırılması Programı’ kapsamında kırsal alanda kadın çalışmalarının geliştirilmesine yönelik bölgesel ortak akıl toplantısı düzenlendi. Samsun’un Atakum ilçesinde bulunan bir otelde gerçekleştirilen toplantıya Zonguldak, Sinop, Kastamonu, Bartın, Karabük, Çankırı, Çorum, Amasya, Tokat, Ordu, Giresun, Trabzon, Bayburt, Rize ve Gümüşhane illerinin Tarımsal Veriler Şube Müdürlerinin yanı sıra Samsun Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kadir Güven ve Kırsalda Kadın Hizmetleri Çalışma Grup Sorumlusu Uzm. Nimet Kaleli katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Kırsalda Kadın Hizmetleri Çalışma Grup Sorumlusu Uzm. Nimet Kaleli, “Bakanlığımız 1998 yılından itibaren kırsalda kadına yönelik çalışmaları sürdürmektedir. Samsun’da bu toplantının dördüncüsünü gerçekleştiriyoruz. Amacımız kırsal da kadın çalışmalarının ekonomiye nasıl kazandırabileceğimiz, karşılaşacak sorunlar, sorunların çözümlerini nelerdir, bunları ortaya koyacağız. Kırsalda kadın son derece önemli durumdadır. Tarımın yüzde 50’sini kadınlarımız gerçekleştiriyor. 2013 yılı verisinde görebiliriz ki kadınlarımızın payı kadınların yüzde 37, erkeklerin ise yüzde 17’dir. Yani bu veriler kırsalda kadının yeri ve önemini göstermektedir” dedi.

Samsun Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kadir Güven, “Bugünkü çalışmalarda ki görüşler farkındalık ortaya koyacak. İlimizde 2010 yılından itibaren 12 bin kadınımıza toplantılar düzenledik. Samsun ilinde kadınların farkındalığıyla ilgili de toplantılar yapıldı. Bu toplantılarda ise bin 600 kadınımıza ulaştık” diye konuştu.

Bir gün sürecek olan toplantı da kırsal alanda kadın çalışmalarının geliştirilmesine yönelik planlar, görüşler ve öneriler konuşuldu.

KIRSAL ALANDA KADIN ÇALIŞMALARI MASAYA YATIRILDI

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.