Kırsal Kalkınmaya 6 Milyonluk Yatırım

Kırsal Kalkınmaya 6 Milyonluk Yatırım
Ordu’da Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi kapsamında yatırım yapmak isteyen yatırımcılara hibe desteği sürüyor.Ordu Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kemal Yılmaz, Kırsal Kalkınma Yatırımla...

Ordu’da Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi kapsamında yatırım yapmak isteyen yatırımcılara hibe desteği sürüyor.

Ordu Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kemal Yılmaz, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında hibe destek programından yararlanmak amacıyla tarımsal ürünlerin işlenmesi ve paketlenmesine yönelik yeni yatırım tesislerinin yapımı ve soğuk hava deposu ile mevcut tesislerde kapasite artırımı ve teknoloji yenilemeye yönelik yatırım yapmak amacıyla proje başvurusu yapıldığını söyledi. Yılmaz, Ordu’da 6 milyon 119 bin TL tutarında toplam 6 adet proje başvurusunun uygun görülerek desteklenmesine karar verildiğini belirtti.

Hibe kapsamında desteklenmesi uygun görülen projeli yatırımların tamamlanmasıyla 6 milyon 119 bin TL tutarında yatırım yapılarak karşılığında yatırımcılara 2 milyon 751 bin TL hibe desteği verileceğini belirten Yılmaz, projelerin faaliyet geçmesi ile 60 kişiye istihdam imkanı sağlanacağını da kaydetti.

Yılmaz, hibe sözleşmesinin imzalanmasından sonra başlayacak yatırımların tamamlanması sonunda proje sahiplerinin hibeden yararlandırılacağını sözlerine ekledi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.