Kırşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Emin Turupçu:

Kırşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Emin Turupçu:
Kırşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve İç Anadolu Gazeteciler Federasyonu Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Turpçu, İstanbul’da yapılan hava alanına “Ahi Evran” ismi verilsin kampanyası başlattı.Kırşehi...

Kırşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve İç Anadolu Gazeteciler Federasyonu Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Turpçu, İstanbul’da yapılan hava alanına “Ahi Evran” ismi verilsin kampanyası başlattı.

Kırşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve İç Anadolu Gazeteciler Federasyonu Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Turpçu, İstanbul’a yapılacak olan üçüncü havaalanın isminin “Ahi Evran Havaalanı” olmasını isteyen bir kampanya başlattıklarını açıkladı.

Cemiyet Başkanı Mehmet Emin Turpçu, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Ahmet Davutoğlu, gerek Kırşehir’e geldiklerinde, gerekse yurt gezilerinde ve toplantılarda yaptıkları konuşmalarda Ahi Evran-ı Veli’nin düşüncelerini yansıtan sözler kullanmaktalar.

Ahilik, kardeşlik ‘kardeşim’ demektir. Ahilik, sanat, ticaret ve mesleğin, olgun kişilik, ahlak ve doğruluğun iç içe girmiş bir alaşımıdır. Kırşehir’e gelerek kafalarına kalpak takan ve ustalık şalı kuşanan Erdoğan ve Davutoğlu, Kırşehir’e sevgilerini her ortamda belli etmektedirler. İstanbul’a üçüncü havaalanı yapılıyor.

Kısa sürede de tamamlanacağı ve hizmete açılacağı söyleniyor. Bu havaalanına verilecek isim konusu kamuoyu tarafından tartışılıyor. Esnafın piri olan ve bugünkü dünya sendikacılığının ilk temelini atan Ahi Evran-ı Veli’nin ismi bu havaalanına verilmelidir.

Ahi Evran Havaalanı ismine kimsenin karşı çıkacağını da sanmıyorum. Bunun için Kırşehir’deki basının katılmasıyla kampanya başlattık. Sosyal medyada da bu kampanyamız destek görmektedir. Kampanyayı ulusal boyutlara taşır ve sivil toplum kuruluşlarından destek görürsek, amacımıza ulaşacağımıza inanıyorum. Kırşehirliyim diyen herkesin bu kampanyaya destek vereceğini sanıyorum. Bana ne dememek veya benim desteğimle mi bu işi başaracağız dememek lazım. Herkesi destek platformuna davet ediyorum” dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.