Kırşehir’in Adının Değiştirilmesine Eski Millet Partili Mehmet Metintürk’den Tepki

Kırşehir’in Adının Değiştirilmesine Eski Millet Partili Mehmet Metintürk’den Tepki
Kırşehir Valisi Necati Şentürk’ün Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci’nin ziyaretinde söylediği Kırşehir’in adının değiştirilmesi ile ilgili sözlere eski Millet Partili ve Demokrat Parti Kırşehir İl Başkanlarından Mehmet Metintürk, açıklamada bulunarak ‘Kırşe

- Kırşehir Valisi Necati Şentürk’ün Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci’nin ziyaretinde söylediği Kırşehir’in adının değiştirilmesi ile ilgili sözlere eski Millet Partili ve Demokrat Parti Kırşehir İl Başkanlarından Mehmet Metintürk, açıklamada bulunarak ‘Kırşehir’in adı ile değil, Kırşehir’den göçün önlenmesi ve istihdam için çalışılmalı’ dedi.

Kırşehir’in il iken ilçe olduğu dönemlerde Millet Partisinde aktif siyaset yapan Metintürk, “Kırşehir’in adının değiştirilmesi ve bu konu ile ilgili Kırşehir’de gündem oluşması bizim için hiç hoş olmadı. Kırşehir’in adının değiştirilmesi yerine şuan ki mülki amirler ve siyasetçiler Kırşehir’e istihdam kazandırmaya çalışmalılar.

Kırşehir 1954 ve 1957 yılları arasında İl iken İlçe haline getirildi. Yaşanan bu olay Kırşehir için beynelminel bir olay olmuştur. Kırşehir demokrasinin kalesi bir şehirdir demokrasi uğruna çekmediği cefa ve çile kalmamıştır. Bütün baskı ve zulümlere ragmen inandığı davadan asla ödün vermemiş, her türlü menfaate ve baskıya boyun eğmemiştir. Bu nedenle ilçe haline getirilmiştir. Yine de hürriyet ve demokrasi uğruna her türlü cefaya katlanmıştır. Merhum Millet Partisi Genel Başkanı Osman Bölükbaşı’nın Kırşehir’e parti kongresi için gelen dönemin Başbakanı Adnan Menderes’in kongresine katılanları kendi saflarına çekmesi sonucu Kırşehir TBMM’inde verilen öneri ile İlçe yapıldı. O günlerin acısını Kırşehir bu günlerde bile hala taşımaktalar. O günlerden bu güne kadar Kırşehir adında oluşmuş olan kara lekeyi silmek için uğraşmıştır.

Bu gün üzülerek görüyorum ki ilimize yeni gelen Vali Necati Şentürk, neden böyle bir söylem içerisine girerek Kırşehir’in adının değiştirilmesini gündeme getirmiştir. Hala anlamış değilim. Biz Kırşehirliler Kırşehir’in adından memnunuz. Kırşehir artık yaşadığı olaylarla dünyaya adını duyurmuş bir addır. Siyasilerimiz ve mülki amirlerimizden talebimiz Kırşehir’i iyi tanıyan insanlar olarak şehrin isminin değiştirilmesi üzerine çalışmak yerine Kırşehir’e istihdam olanakları sağlayarak şehrin gelişimine ve sanayisine katkı sunsunlar” şeklinde konuştu.

Kırşehir’in siyasi tarihinde ilk demir yolu projesini ortaya atan,Kırşehir’in demiryolu ağına bağlanması için 1998 yılında dönemin iktidar partisinin ortağı olarak proje hazırlanması için ilk ödeneği koyduran Demokrat Türkiye Partisi İl Başkanı Metintürk, “1998 yılında devlet arşivlerine koyulan Kırşehir’in demiryolu ağına bağlanması projemiz kabul görmezken o dönemlerde Yozgat, demir yolu ağıyla tanıştı. İsteğimiz Kırşehir için çalışmak ve emek sarf etmektir. Şehrin adının değişmesinde de herhangi bir art niyet olduğunu düşünmeden hizmet adına yapılan çalışmalar olduğuna inanıyorum” ifadelerini kullandı.

KIRŞEHİR’İN ADININ DEĞİŞTİRİLMESİNE ESKİ MİLLET PARTİLİ MEHMET METİNTÜRK’DEN TEPKİ

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.