Kitap Ağacı Topluluğu Farkındalığı

Kitap Ağacı Topluluğu Farkındalığı
Bir grup kitapsever tarafından kurulmuş, amacı okumaya ve okutmaya yöneltmek, okuyan insanlara yalnız olmadıklarını göstermek olan topluluk adına Kahramanmaraş da Fatih Akar gönüllü olarak kitapseverleri yazarlar ve şairler ile buluşturmaya devam ediyor.

Bir grup kitapsever tarafından kurulmuş, amacı okumaya ve okutmaya yöneltmek, okuyan insanlara yalnız olmadıklarını göstermek olan topluluk adına Kahramanmaraş da Fatih Akar gönüllü olarak kitapseverleri yazarlar ve şairler ile buluşturmaya devam ediyor.

Sosyal medya üzerinden birbirlerinden haberdar olanlar kitapseverler; bir mekânda buluşarak okuma kitabı belirleyip o kitap üzerinde sonradan yorumlarını paylaşıyorlar.

Kitap Ağacı Topluluğu, aynı şehirde olan kitapseverleri bir araya getirmeyi hedefliyor. Kitapseverler bir araya gelerek seçilen kitapları okuyup yorumluyor, fikir alışverişinde bulunuyor. Bununla da yetinmeyip şehirde bulunan Yazar ve şairleri de konuk ederek, fikirlerine ve tecrübelerine başvuruyorlar.

3-797.jpg

Kahramanmaraş Kitap Ağacı Topluluğu, bu hafta Tarihçi Yazar Mehmet Işık Bey’i konuk ettiler.

Kitap Ağacı Topluluğunun vasıtasıyla bir araya gelen kitapseverler, Dedeoğlu Konağında buluşarak, Tarihçi Yazar Mehmet Işık ile Tarih üzerine sohbet etme fırsatı buldular.

Modern Tarih mi - Gerçek Tarih mi - Sosyal Tarih mi?

Tarihçi Yazar Mehmet Işık konuşmasından satırbaşları;

-Günümüz de Tarihi anlatmak, Tarih Yazarı olmak ve Tarihi sevdirmek çok zor. Bunu görev edinen insanlar ile bu işi gösteriye dönüştüren insanlar arasında ki farkı görmenizi isterim. Tarih kulaktan dolma anlatılan bilgiler ile birkaç tarih romanı ile okunacak ve öğrenilecek bir günlük değil. Gerçeklere dayanacak, belgeleri olacak. Maalesef günümüzde dizi tarihi ile birlikte tarihimizde büyük bir deprem yaşıyoruz ve yaşamaya da devam edeceğiz. Gösterimde ki tarih ile yazılan tarih arasında uçurumlar var hatta tarih ile hiç alakası da yok çoğu dizilerin. Bunların insanların tarih şuurunu yerle bir eden diziler.

2-20160530092750.jpg

-Okumadan öğrenilmeyeceğini ve okuduğunuzun da güvenilir kaynak olduğuna dikkat etmeniz gerektiğini söylemek de fayda vardır.

-Tarih Romancılığı, günümüze ışık tutan yanıyla önemlidir. Bu gün ki yazılan Teşkliat-ı Mahsusa Uyanıyor kitabı bundan 200 yıl sonra okunduğunda yazıldığı tarihe belge olacaktır. Kitaplar, yazıldığı zamanın belgesidir.

- Osmanlı Tarihinden hepimiz gurur duyarız ama kimse de ne olup bittiğini bilmez. Destansı yanını alır cebimize koyarız diğer gerçeklere dikkat etmeyiz. Tarih bir bütündür. Belgesi olmadan tarihi anlatmak işin gösteri ve aldatıcı kısmıdır.

2 saat süren söyleşi sonrası Işık’a teşekkür plaketini Fatih Akar kitapseverler adına takdim etti. Etkinliğe katılan kitapseverler söyleşi sonunda fotoğraf çekilerek birlikteliğin devamı için daha fazla okur oranına ulaşmak için kitapseverleri programlarına beklediklerini dile getirdiler. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.