Kitap Şenliği Pazarcık’ta Başladı

Kitap Şenliği Pazarcık’ta Başladı
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İşler Kitap Kırtasiye’nin ortaklaşa düzenlediği kitap şenliği düzenlenen Pazarcık ve Türkoğlu’nda da başladı.

4-8 Mayıs tarihleri arasında açık kalacak olan Kitap şenliği Pazarcık Gençlik Merkezi ve Türkoğlu Öğretmenevi Yazlık Çay Bahçesinde kitapseverleri bir araya getiriyor.

Pazarcık’ta açılışı yapılan Kitap Şenliği’nin açılışına Pazarcık Kaymakamı Dr. Mehmet Boztepe, Belediye Başkanvekili Sayit Sönmez, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt,Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Mehmet Fetih Yanardağ, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Teştif Kurulu Başkanı Fevzi Küçük, Pazarcık İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çilo, Pazarcık Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Nabi Aslan, Pazarcık İlçe Emniyet Müdürü Fırat Güneş, Pazarcık Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Yaprak Bozdağ ile öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okumasının ardından açılış konuşmaları bölümünde kürsüye gelen Pazarcık kaymakamı Dr. Mehmet Boztepe, böylesine anlamlı bir organizasyon için Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ederek: “Bu anlamlı etkinlik için başta Büyükşehir Belediyemiz olmak üzere emeği geçen herkesi kutluyorum.  Kaymakamlık bahçemizin seçilmiş olması da beni ayrıca mutlu etti. Gerek öğrencilerimiz gerekse halkımız gönül rahatlığı ile kitap şenliğine katılma fırsatı bulacaklar” diye konuştu.

Daha sonra kürsüye gelen Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Fethi Yanardağ iseKitap Şenliği için kaymakamlık bahçesinin tahsis edilmesinden dolayı oldukça memnun olduklarını ifade ederek: “Bu etkinliği ilçemizin başka bölümlerinde de düzenleyebilirdik. Kaymakamlık bahçesi bizim için de çok güzel oldu. Bu etkinliğin ilkini Çağlayancerit’te gerçekleştirmiştik. Bugün ise burada ve Türkoğlu’nda gerçekleştiriyoruz. 8 Mayıs’a kadar açık kalacak Kitap Şenliğine tüm halkımızın katılım göstermesini bekliyoruz” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından öğrenciler folklor gösterisi sundular ve daha sonra kurdele kesilerek Kitap şenliği münasebetiyle kitaplar okuyucuyla buluşturuldu.

Kitap Şenliği aynı zamanda;  11 Mayıs’ta Ekinözü Yatılı Bölge İlköğretim Okulu Konferans Salonu ve Nurhak Spor Salonu’nda, 13-16 Mayıs 2015 tarihleri arasında Afşin Belediye Düğün Salonu ve Elbistan Gençlik Merkezi’nde, 18-24 Mayıs 2015 tarihleri arasında Dulkadiroğlu Gençlik Merkezi ve Onikişubat Gençlik Merkezi’nde, 26-29 Mayıs 2015 tarihleri arasında Andırın Atatürk Ortaokulu Salonu’nda ve Göksun istiklal İlkokulu Salonu’nda Kitap Şenliği yapılacak.

1-345.jpg

2-272.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.