Kıyı Ege Belediyeler Birliği'nin Bütçesi Onaylandı

Kıyı Ege Belediyeler Birliğinin Bütçesi Onaylandı
Kıyı Ege Belediyeler birliği Ekim ayı encümen toplantısı Narlıdere Belediyesi meclis salonunda gerçekleştirildi.

- Kıyı Ege Belediyeler birliği Ekim ayı encümen toplantısı Narlıdere Belediyesi meclis salonunda gerçekleştirildi.

Kıyı Ege Belediyeler birliğinin 2015, 2016, 2017 yıllarını kapsayan bütçesinin görüşülüp oylandığı toplantıya Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Datça Belediye Başkanı Şener Tokcan, Konak Belediye Başkanı Sema Pektaş, Çiğli Belediye Başkanı Hasan Aslan, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Enes Belediye Başkanı Abdullah Bostancı, Küçükkuyu Belediye Başkanı Cengiz Kalkan, Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı ve bu belediyelerin elli iki meclis üyesi katıldı.

Ekim ayı encümen toplantısında görüşülen Kıyı Ege Belediyeler Birliği’nin 2015, 2016, 2017 yıllarını kapsayan bütçesi, oy birliği ile kabul edildi. Toplantıda ayrıca birliğin 2015 yılı için hazırladığı çalışma programı görüşüldü ve yapılan görüşmeler neticesinde meclis tarafından oy birliği ile kabul edildi. Toplantıda bir konuşma yapan Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur birliğin sorunları ve yapmayı planladığı çalışmalar ile ilgili bilgi verdi. Batur “Kıyı Ege Belediyeler birliği olarak seçimlerden sonra ilk seminer çalışmamızı Türkiye Belediyeler birliği ile uzun zamandır ihmal ettiğimiz bir bölge olan Zonguldak’ta gerçekleştirdik. Zonguldak Belediye Başkanımızın ev sahipliğinde çok verimli geçen seminerimizde e önemli konulardan biri olan Belediyelerimizin en büyük sıkıntısı olan 30 Mart sonrası ilçe belediyelerin iller bankasından aldığı paylar görüşüldü. Kanun açıkça belirtilmesine rağmen iller bankasından gelen rakamlar belediyelere geçmişe göre düşük olarak gönderiliyor. Türkiye Belediyeler birliğini ve iç işleri bakanlığını encümen üyelerimizle ziyaret ederek Belediyelerin içinde bulunduğu bu sıkıntıyı Ankara’ya iletmemiz gerekiyor” dedi.

Kıyı Ege Belediyeler Birliği ekim ayı toplantısında ayrıca Milas Belediyesi ile Ağrı Patnos ilçesine bağlı Dedeli Belediyesi birliğe katılmak için gerçekleştirdikleri başvuru meclisin onayına sunuldu. Gerçekleştirilen oylama sonucu Milas Belediyesi ve Dedeli Belediyesi de birliğe oy birliği ile kabul edildi.

KIYI EGE BELEDİYELER BİRLİĞİ'NİN BÜTÇESİ ONAYLANDI

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.