Kıymaz, "Basında Sansür Ne Kadar Kaldırılmış Tartışılır"

Kıymaz, Basında Sansür Ne Kadar Kaldırılmış Tartışılır
GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz, 24 Temmuz,"Basında sansürün kaldırılması" yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

- GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz, 24 Temmuz,"Basında sansürün kaldırılması" yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Kıymaz mesajında basında sansürün ne kadar kaldırılabildiği, basın camiasının gerçekten ne kadar bayram yapabildiklerinin tartışılır bir konu olduğunu söyledi.

Düşünce ve ifade özgürlüğünün ülkemizde her zaman için sıkıntılı bir süreçte seyrettiğini, sadece düşüncelerini ifade ettiklerinden dolayı bir çok gazeteci ve yazarın cezaevlerinde oldukları belirten Genel Başkan Kıymaz, böyle bir ortamda sansürün kaldırılması, ifade özgürlüğü veya basın bayramı gibi kavramların anlamsızlaştığını belirtti.

Kıymaz, "Toplumu çağdaş ve müreffeh bir yaşam kalitesine ulaştırmak adına gecesini gündüzüne katan, kendi yaşamlarından, aile hayatlarından vatan ve millet için fedakârlık yapan basın mensupları hak ettikleri hayat standardına ulaşamamışlardır. Basın mensupları çok zor şartlarda görev yapmaktadırlar. Demokratik olma iddiasındaki toplumların en önemli güvencesi basındır. Basının özgür olmadığı Irak, Suriye, Mısır gibi kapalı toplumlarda yaşanan olayları ve gelinen noktayı görüyoruz. Ülkemizde ‘basın özgürlüğü’ anayasal güvence altında olmasına karşın gerçek anlamda uygulanmamaktadır. Basın emekçileri hak ettiklerinin çok altında ücretlerle çalışmaya mahkum edilmektedirler. Taraf, yandaş ve tekelci medya bir şekilde ayakta kalabilmekte, işini özgürce yapmaya çalışan basın kuruluşları bu potada erimektedir. Gap Gazeteciler Birliği olarak daha önce olduğu gibi bundan sonra da basın, düşünce ve ifade özgürlüğü konusundaki mücadelemizi sürdürecek, bölgenin ve ülkenin saygın basın kuruluşları ile ortak hareket edecek ve tavizsiz bir yayın politikası için azami duyarlılık göstereceğiz. Her şeye rağmen 24 Temmuz Basında Sansürün Kaldırılması ve Basın Bayramını kutluyor. Basın şehitlerini rahmetle anıyor, bütün meslektaşlarımıza sağlıklı bir yaşam diliyorum" şeklinde konuştu

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.