Kıymet Teyze Zaferini Davulla Zurnayla Kutladı

Kıymet Teyze Zaferini Davulla Zurnayla Kutladı
Edirne’de yeşil savaşı veren Kıymet teyze ve mahkeme kararıyla mücadeleyi kazanan mahalle halkı, pasta keserek, davul zurna eşliğinde parkın zaferini kutladı. Edirne’de Kıymet Peker’in dozerin önüne o...

Edirne’de yeşil savaşı veren Kıymet teyze ve mahkeme kararıyla mücadeleyi kazanan mahalle halkı, pasta keserek, davul zurna eşliğinde parkın zaferini kutladı.

Edirne’de Kıymet Peker’in dozerin önüne oturup yıkılmasını engellediği parkla ilgili İdare Mahkemesi kararından sonra bir grup mahalle halkı davul zurna eşliğinde göbek attı, halay çekti. Kıymet teyze ve Belediye Başkanı Recep Gürkan davet edildikleri kutlamada pastayı beraber kesti. Belediye Başkanı Recep Gürkan, hem Edirne’nin kurtuluşu hem de Kıymet Teyze parkının kurtuluşu ile çifte bayram yaptıklarını söyledi. Yeşil alanların Türkiye’de ranta kurban gitmesinin önüne Edirne İdare Mahkemesinin verdiği kararla geçildiğini belirten Gürkan, "Parkı çocuk alanı yapacağız. Dolayısıyla bu galibiyetin mimarı biz değiliz, Kıymet teyzedir. Bu parkı da Kıymet teyze parkı yapacağız, bu gün de Kıymet teyze parkının kurtuluş pastasını kesiyoruz" dedi.

Yeşil alan savaşı vererek parkın kurtulmasında büyük katkısı olan Kıymet Peker de, "Dinimizde verilen şey geri alınmaz. Her şey, güzel dualarımız her zaman sizinle, hayırlı olsun evlatlarımıza ve bizlere. İnşallah banklarımız çok olur. Bu alan çocuklar için ayrılmış bir alandır" şeklinde konuştu.

Kıymet Teyze Parkı mahkeme kararından sonra belediye tarafından düzenlenerek, hem çocukların oynayabilecekleri hem de halkın oturabileceği alan olarak hizmet verecek.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.