Kızılay Adliyeden ’Kan’ Aldı

Kızılay Adliyeden ’Kan’ Aldı
Kızılay Güney Doğu Bölge Kan Bağış Merkezi Müdürlüğü, Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile yaptığı ortak çalışmayla Diyarbakır Adliyesi önünde kan bağışı kampanyası başlattı.Düzenlenen kan bağışı kampan...

Kızılay Güney Doğu Bölge Kan Bağış Merkezi Müdürlüğü, Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile yaptığı ortak çalışmayla Diyarbakır Adliyesi önünde kan bağışı kampanyası başlattı.

Düzenlenen kan bağışı kampanyasına, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Bülent Diçel, Diyarbakır Cumhuriyet Savcısı Ahmet Göçmen, 5. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Yücel Dağdelen, Asliye Hukuk Hakimi Cemil Kuru ve adliye personeli katıldı.

Bugün başkasının ihtiyacının yarın kendi ihtiyacımıza dönüşebileceğini belirten Diçel, ihtiyaç sahibi kişilerin kolay erişim sağlayabilmeleri için kan bağışında bulunmaları gerektiğini vurguladı. Diçel, "Toplumsal faydayı göz önünde bulundurarak hepimiz payımıza düşeni yapmalıyız. Belirli aralıklarla kan vermenin, bağışçı açısından da faydalı olduğu yönünde araştırmalar var. İlk defa kan vermek gibi bir fırsatım oldu ancak gerekli aralıklarla elimden geldiğince tekrarlayacağım" diye konuştu.

Etkinliğin ilk gününü adliye önünde gerçekleştirmelerinin sebebine değinen Diçel, "Etkinliğimize adliye önünden başlayıp örnek teşkil etmek istedik. Yarın da Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde devam edeceğiz. Amacımız toplumda kan bağışına yönelik bir farkındalık oluşturmak" diye konuştu.

Bölgedeki 6 il ve 60 civarındaki hastanenin tüm kan ihtiyaçlarının taraflarından karşılandığını kaydeden Kızılay doktoru Adnan Küçüker ise, "Kan acil değil sürekli bir ihtiyaç olduğu için, halkımızın bu konuda daha duyarlı olması ve düzenli kan bağışında bulunması hayati önem taşıyor" şeklinde konuştu.

DİÇEL (SOLDA), İHTİYAÇ SAHİBİ KİŞİLERİN KOLAY ERİŞİM SAĞLAYABİLMELERİ İÇİN KAN BAĞIŞINDA BULUNMALARI GEREKTİĞİNİ VURGULADI.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.