Kızılay Ve Türk-iş’ten Türkmenlere Yardım

Kızılay Ve Türk-iş’ten Türkmenlere Yardım
Türk Kızılayı, Ankara’da bulunan Iraklı Türkmen aileler için yardım kampanyası başlattı. Türk Kızılayı ile Türk-İş’in ortaklaşa başlattığı kampanyada bugün itibariyle yardım kolileri Türkmen ailelere...

Türk Kızılayı, Ankara’da bulunan Iraklı Türkmen aileler için yardım kampanyası başlattı.

Türk Kızılayı ile Türk-İş’in ortaklaşa başlattığı kampanyada bugün itibariyle yardım kolileri Türkmen ailelere ulaştırılmaya başlandı. Türk Kızılayı Genel Merkezi önünde koliler araçlara yüklenmiş şekilde hazır bekletildi. Daha sonra araçlar sırayla yola çıkarak ailelerin kapılarına kadar götürüldü ve ailelere teslim edildi. Bunun için ilk durak Abidinpaşa Cami Sokak’ta bir apartmanda oturan 5 Türkmen ailenin evi oldu. Araçlarla getirilen koliler, Türk Kızılayı görevlileri tarafından tek tek ailelere teslim edildi. Türk Kızılayı görevlilerinin ellerindeki koli ve poşetleri gören Türkmen ailelerin ve çocukların yüzlerindeki gülücük görülmeye değerdi. Aileler koliler için görevlilere teşekkür etti.

“ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA BAĞDAT’A GİDİYORUZ”

Koliler ailelere teslim edilmeden önce Türk Kızılayı Genel Merkezi önünde bir basın açıklaması yapıldı. Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, bugün çok anlamlı bir faaliyette bulunduklarını belirterek, “Her zaman iyilik yolunda bizimle beraber olan, iki eli kanda da olsa koşup gelen iyilik hareketinin önderliğini yapan Türk-İş Genel Başkanımız Sayın Ergün Atalay ile beraber Türkiye’de bulunan Iraklı Türkmen kardeşlerimizin mağduriyetlerini gidermek için onlara yardım edilmesi adına Türk-İş’in finanse ettiği, Kızılay’ın organize ettiği bir organizasyon kampanyasını burada başlatmış bulunuyoruz. Irak’taki çeşitli sebeplerle yerinden edilmiş Türkmen kardeşlerimiz, özellikle Ankara’da Mamak semti civarında konuşlanarak hayatlarını devam ettirmeye çalışıyorlar. En zor şey insanın yerinden, yurdundan edilmesidir. Biz sıcak yuvalarımızda yaşarken, hayatlarında gerekli olan her şeyi geride bırakmış, yakınları dahi onlarsız olan ve giyeceği, yiyeceği her şeyden yoksun durumda olarak yaşama savaşı veren insanlardır. İşte bizim Türkmen kardeşlerimiz de bugün şu durumdalar. İnsan olarak, insani hareketin Türkiye temsilcisi olarak, Türk Kızılayı olarak onlara Suriye ve Irak sınırında teşhir ettiğimiz noktalarda yardımcı olmaya gayret ediyoruz. Irak’ın Bağdat, Kerbela ve Necep kentleri civarında olan kardeşlerimiz için önümüzdeki hafta Bağdat’a giderek, Bağdat’taki Kızılay ile temas edip yardımların nasıl götürüleceği konusunu konuşacağız. Türk-İş’in en büyük sponsorumuz olarak arkamızda duracak olmasından dolayı memnuniyetimi dile getiriyorum” dedi.

“TÜRKMEN KARDEŞLERİMİZİN SAĞLIKLA İLGİLİ SORUNLARI BAKANLAR KURULU’NDA İMZAYA AÇILMIŞ”

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay ise, Kızılay’ın yardım konusunda muhtaçlara, mağdurlara dünyada ve Türkiye’de yardım eden önemli bir marka olduğunu vurgulayarak, “Bu işe katkı sağlamamızda Suriye’den gelen Türk Ocakları’na ve Suriye’den gelen kardeşlerimizin başkanlarına teşekkür ediyorum. Türk-İş işçinin yanında olduğu gibi her zaman Türkiye’nin yanında oldu ve olmaya devam edecek. Kızılay yardım konusunda muhtaçlara, mağdurlara dünyada ve ülkemizde yardım eden önemli bir marka. Türk-İş dün de, bugün de Kızılay’ın yanında oldu ve olmaya devam edecek. Biz Filistin’de de vardık, ülkenin değişik bölgelerinde de vardık. Bu para benim şahsi param değil, madende, inşaatta zor şartlarda çalışan arkadaşlarımızın ödedikleri aidatların paraları. Onların müsaadesiyle biz bu işleri yapıyoruz, helali hoş olsun. Yalnız şöyle bir iş var; bu işin altından Kızılay ve Türk-İş gibi kitle örgütlerinin kalkması mümkün değil. Özellikle devletin, hükümetin bu işe el atması gerekiyor. Kardeşlerimizin sağlıkla ilgili sıkıntıları vardı. Dün Çalışma Bakanının bize verdiği, ifade ettiği üzere akşam Bakanlar Kurulu’nda imzaya açmışlar. Sağlıkla ilgili meselelerini halletmişler. Söylenecek hiçbir şey yok. Bu insanlar bizim insanımız. Biz de Allah muhafaza o durumda olabiliriz. Kağıtta yatıyorlar, kartonda yatıyorlar” ifadelerini kullandı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.