Kızılcahamam Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi'ne Hibe Uçak

Kızılcahamam Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesine Hibe Uçak
Kızılcahamam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Uçak Bakım Alanında kullanılmak üzere Kara Havacılık Okulundan hibe olarak aldığı U17B keşif uçağına kavuştu.

- Kızılcahamam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Uçak Bakım Alanında kullanılmak üzere Kara Havacılık Okulundan hibe olarak aldığı U17B keşif uçağına kavuştu.

Kızılcahamam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde 2012-2013 Eğitim öğretim yılında Uçak Bakım Alanı, Uçak Elektrik Elektroniği dalı açıldı. Uçak Bakım Alanında öğrenim gören öğrencilerin uçak sistemleri üzerindeki uygulamalı eğitimlerinde kullanılmak üzere, Kara Kuvvetleri Komutanlığı bünyesindeki Kara Havacılık Okulundan alınan U17B beş kişilik keşif uçağı çalışır durumda. Öğrencilerin teorik olarak öğrendikleri bilgileri uygulamaya dönüştürmelerinde eğitim aracı olarak kullanılacak olan uçak 19 Aralık 2014 tarihinde okuldaki atölyeye yerleştirildi.

Okul Müdürü Kadir Yaman, Uçak Bölümünde öğrenim gören 10. Sınıf atölyelerinin hazırlandığını 11 ve 12. Sınıfların eğitim göreceği atölye ve laboratuvarlarının da hızla tamamlanmaya çalışıldığını, ayrıca okulun giriş kısmında sergilenmek üzere ikinci bir uçağın daha getirilebilmesi için gerekli girişimlerde bulunduklarını söyledi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.