Kızılırmak Deltası’nda ’Motocross’ Yapılmasına Tepki

Kızılırmak Deltası’nda ’Motocross’ Yapılmasına Tepki
Samsun’un Bafra ve 19 Mayıs ilçe hudutları içinde bulunan Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti’nde motocross tutkunlarının eğlenmesi çevrecilerin tepkisine yol açtı.Yaklaşık 10 motocross tutkunu Kuş Cenneti...

Samsun’un Bafra ve 19 Mayıs ilçe hudutları içinde bulunan Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti’nde motocross tutkunlarının eğlenmesi çevrecilerin tepkisine yol açtı.

Yaklaşık 10 motocross tutkunu Kuş Cenneti Gözlemevi’ne gelerek sazlıklarda motorlarıyla eğlendi. Mandaların, yılkı atlarının, telli turnaların doğal yaşam alanına eğlence amacı ile gelen motocrossçular, Kızılırmak Deltası’nı ziyarete gelen çevrecilerin tepkisine sebep oldu.

Kızılırmak Deltası Gönüllüleri Platformu’nun delta gezisi esnasında Gözlemevi’nin yakınında görülen motocrossçulara, platform üyeleri de tepki gösterdi. Kızılırmak Deltası Gönüllüleri Platformu üyesi Mimar Embiya Sancak tepkisini şu şekilde dile getirdi: “Burası pek çok statüyle denetim altındadır. Bunlardan en önemlilerden birisi kuş cenneti olmasıdır. Kuş cenneti olan bir yerde bizim dahi araçlarla gelmiş olmamız ciddi şekilde mahsurludur. Ancak buna rağmen bir hadise ile karşı karşıyayız. Bir grup sivil vatandaş tarafından motocross eğlenceleri yapılıyor burada. Kesinlikle yasal statü açısından Kızılırmak Deltası’nın Kuş Cenneti olan bu kısımda ciddi şekilde gürültü çıkaran, havadaki titreşimleri arttırarak kuşların ürkmesine neden olacak bu etkinliğin yapılması mümkün değil ve hiçbir şekilde kabul edilemez. Burada çok ilginç bir şey var. Kendi gözlerimle gördüm ve kayıt altına aldık. Şu anda burada ilk kez gelmiş olan telli turna gözümüzün önünde ve maalesef az önce motocrosslarla gelen kendini bilmezlerin çıkarmış oldukları motor seslerinden dolayı telli turnamız ürkerek büyük bir korku içerisinde kaçmıştır. Tabii inşallah geri gelir. Çok acil bir şekilde bu işin denetim altına alınması gerekmektedir."

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.