Kızılırmak Nehri’nden 130 Adet Çeşitli Tipte Eğitim Bombası Çıktı

Kızılırmak Nehri’nden 130 Adet Çeşitli Tipte Eğitim Bombası Çıktı
Kırıkkale’de, Kızılırmak Nehri’nde bir balıkçı tarafından fark edilen cisimlerin, özelliğini yitirmiş eğitim bombaları olduğu öğrenildi.Edinilen bilgilere göre, Yusuf Şahiner isimli bir balıkçı, Kızıl...

Kırıkkale’de, Kızılırmak Nehri’nde bir balıkçı tarafından fark edilen cisimlerin, özelliğini yitirmiş eğitim bombaları olduğu öğrenildi.

Edinilen bilgilere göre, Yusuf Şahiner isimli bir balıkçı, Kızılırmak Nehri’nde öğle saatlerinde balık avlarken suda bombaya benzer bazı cisimler fark etti. Olayın polise haber verilmesi üzerine bölgede güvenlik önlemleri alınarak çalışma başlatıldı. Kapulukaya Barajı kapaklarının kapatılması ve ardından nehrin kesilmesiyle birlikte suya giren bomba uzmanları bir bir bomba mühimmatlarını çıkarttı. Makine Kimya Endüstrisi (MKE) yetkilileri ve Kırıkkale İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı bomba uzmanları yaptıkları çalışmada uçaksavar, havan, obüs ve el bombasından oluşan 130 adet mühimmatın özelliğini yitirmiş eğitim mühimmatları olduğunu tespit ettiler. Polis, mühimmatların nehre nasıl ve kimler tarafından atıldığını tespit etmek için çalışma başlattı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.