Kızıltepe’deki Çiftçiler Buğday Yetiştiriciliği Hakkında Bilgilendirildi

Kızıltepe’deki Çiftçiler Buğday Yetiştiriciliği Hakkında Bilgilendirildi
Mardin’in Kızıltepe İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, buğday yetiştiriciliği hakkında çiftçilere bilgi verdi.Kızıltepe ilçesine bağlı Akyazı köyündeki taziye evinde, buğday mahsulünün gübrelen...

Mardin’in Kızıltepe İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, buğday yetiştiriciliği hakkında çiftçilere bilgi verdi.

Kızıltepe ilçesine bağlı Akyazı köyündeki taziye evinde, buğday mahsulünün gübrelenmesi, hastalık ve zararları hakkında teknik elaman ile sinevizyon gösterimiyle çiftçiler bilgilendirildi. Yapılan bilgilendirme toplantısına, Mardin İl Tarım Koordinasyon Şube Müdür Vekili Mehmet Can Ertekin, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Nevaf Kalkan, ziraat mühendisi Ahmet Timur ile çiftçiler katıldı. Yapılan toplantı hakkında açıklamada bulunan Kalkan, buğday yetiştiriciliğinde yapılan yanlışlıklar hakkında çiftçilere hem görüntülü hem de teorik olarak anlatmaya çalıştıklarını söyledi. Kalkan, "Buğday yetiştiriciliği hakkında çiftçilerimizi bilgilendirmeye yönelik sinevizyon gösterimi ve teorik olarak çiftçilerimize anlatmaya çalıştık. Özellikle ilçemizde çiftçilerimizi buğdayda aşırı olarak kullandıkları tohum gübre ve sulamaya yönelik bilgilendirdik. Çiftçilerimizi bilgilendirmeye yönelik toplantılarımızı ayda bir başka bir köyde yapacağız. Dönemde yetiştirilen ürüne göre yapmayı düşünüyoruz. Bu yaptığımız toplantı Kızıltepe’de ilktir. Şuan buğday mahsulünün gübrelenmesi hastalık ve zararları hakkında teknik elaman arkadaşlarımız bilgi sundu. Çiftçilerimizin ise bu konuda sorun veya şikayetleri varsa cevaplandırmaya çalışacağız" dedi.

Ziraat mühendisi Ahmet Timur ise, "Bugün Akyazı köyünde buğday yetiştiriciliği hastalık ve zararları hakkında çiftçilerimize bilgi vermeye çalıştık. Çiftçilerin bilindik yanlış yöntemlerinden arındırmak için teorik anlamda bilgi verdik. Buğday yetiştiriciliği ve buna arız olan hastalıklar zararlar yabancı otlar olsun mücadele yöntemleri nasıl yapılması gerekiyor sulama ile gübrelemeyi anlattık" diye konuştu.

MARDİN'İN KIZILTEPE İLÇE GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ, BUĞDAY YETİŞTİRİCİLİĞİ HAKKINDA ÇİFTÇİLERE BİLGİ VERDİ.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.