Kızının Çeyizi Çalınan Anne Gözyaşlarına Boğuldu

Kızının Çeyizi Çalınan Anne Gözyaşlarına Boğuldu
ANKARA (İHA) – Ankara’da bir eve giren hırsızlar tarafından kızının çeyizi çalınan anne gözyaşlarına boğuldu.Başkent’te bir ev giren hırsızlar tarafından kızının çeyizi çalınan anne gözyaşlarına boğul...

ANKARA (İHA) – Ankara’da bir eve giren hırsızlar tarafından kızının çeyizi çalınan anne gözyaşlarına boğuldu.

Başkent’te bir ev giren hırsızlar tarafından kızının çeyizi çalınan anne gözyaşlarına boğuldu. Olay, Hasköy ilçesine bağlı, Karakum Mahallesi’nde meydana geldi. Kimsenin bulunmadığı sırada eve giren hırsız ya da hırsızlar, evde bulunan çeyiz eşyalarını çaldılar. Kızına hem annelik hem de babalık yaptığını anlatan Fadime Porsuk(47), çocuklarını babasız büyüttüğünü belirterek, kızı için gece-gündüz çalışarak evlere temizliğe giderek çeyiz aldığını söyledi.

“EV TEMİZLİĞİNE GİDEREK, 10 YIL DA ALDIM ÇEYİZLERİNİ”

Çalınan eşyaların maddi değerinden çok manevi değerinin olduğunu ifade eden Porsuk, “Yatak odası da nevresim takımı da her şey fazlasıyla vardı. Patiklerine varana kadar her şeyi çalmışlar. 10 senelik emeğim vardı. Ben ev işine giderek yapmıştım çeyizi. Şimdi zor alırım. Babası da yok. Ev temizliğine gidiyordum, 2013’den sonra hem çocuklarımı okutmak için çocukların eksikliklerini almak için temizliğe gidiyordum. Şimdi çalışamıyorum kaç senedir. Şimdi çalışamadığım için yapamıyorum. Bütün mutfak eşyasını ve yatak orasını çalmış. Ama bütün bunları nasıl yaptığımı Allah biliyor. 1 haftadır yeni kalktım yatıyordum, bir daha yapamam herhalde. Hepsini bir gün işe gidiyordum tencere alıyordum. Bir gün tabak görüyordum alıyordum. Çalıştığım kişilerde verirdi kızının çeyizine koy diye. Herkes yardım ederdi. Bir eksiği yoktu. Ne yatak odasının eksiği vardı, ne de mutfağının. Her şeyi vardı” diye konuştu.

“KIZIM KİMSEYE MUHTAÇ OLMASIN DİYE ALDIM EŞYALARINI"

Olay anını anlatan anne Porsuk, şöyle devam etti:

“Salı günü buradan demiri kırmışlar girmişler. Kaynımı aramışlar demiri kırıp girdikten sonra. Bende 17.00 da geldim. Her şeyi almışlar. Oda komple tavana kadar doluydu. Gelip gördüğümde şoka girdim. Kızım evlenince hiçbir şeyi eksik olmasın diye yaptım. Elini attığında her şeyi vardı. Fazlasıyla her şeyi yapmaya çalıştım. Tek olduğum için kızım ileride mağdur olmasın diye. Kimseye muhtaç olmasın diye aldım. Ama hepsini götürmüşler. Çeyizimizi istiyorum. Hepsinin emeği var. Rahmetli eşimin de birkaç eşyası vardı. Onları da almışlar. Maddi manevi değeri vardı. Koca koca valizlere doldurup götürmüşler hepsini. O valizleri nasıl taşıdılar nasıl götürdüler kimse mi görmedi. Hiç kimse görmemiş, polis geldi parmak izi aldı ama haber yok. Görenlerde gördük demiyor. Karışı komşuda görmüş eşyaları taşırken poşetleri balkondan birbirlerine uzatırken. Ya bana da girerse diye hiçbir şey yapmamış. 10 bin liralık maddi hasar var. Bir oğlum bir kızım var. Annemin bakır eşyalarını da almışlar. Vicdanı olan getirsin eşyaları istiyorum.”

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.