Kızları için canını feda etti

Kızları için canını feda etti
Sivas'ın Suşehri ilçesinde baraj gölünde boğulma tehlikesi geçiren kızlarına kurtarmak adam boğularak hayatını kaybetti.

Sivas'ın Suşehri ilçesinde baraj gölünde boğulma tehlikesi geçiren kızlarına kurtarmak adam boğularak hayatını kaybetti.

Edinilen bilgiye göre olay, Bereket Barajı Hidroelektrik Santrali Göleti'nde meydana geldi. Suşehri ilçesi Aksu Köyü'nde aile Bereket Hidroelektrik Santrali kenarına piknik yapmaya geldi. Bu sırada Zeki Cengiz (55) eşi, kızları ve torunlarıyla ırmağın kenarındayken Cengiz'in 10 yaşındaki torunu Hürnaz Özbek gölete düştü. Hürnaz'ın annesi 28 yaşındaki Rabia Özbek ile teyzesi 24 yaşındaki Serpil Kepenek de suya atladı. Küçük kızı kurtaran iki kız kardeş suda sürüklenmeye başladı. Kızların sürüklendiğini gören baba Zeki Cengiz de suya atladı. Yardıma koşan çevredeki piknikçiler, Rabia Özbek ile kardeşi Serpil Kepenek'i sudan çıkardı, akıntıya kapılan Zeki Cengiz ise gözlerden kayboldu.

Olay yerine sevk edilen AFAD ve itfaiye ekipleri arama çalışması başlattı. Yaklaşık 1.5 saat süren çalışmalardan sonuç alınamadı. Daha sonra olay yerine 1.5 kilometre uzaklıkta bulunan D-100 karayolu yakınındaki bir beton şantiyesi yakınlarında su kenarında bir erkek cesedi bulunduğu ihbarı geldi. Yapılan araştırmada, cesedin Zeki Cengiz'e ait olduğunu belirlendi. Şahsın cenazesi Suşehri Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.