KKTC’li mevkidaşıyla görüştü

KKTC’li mevkidaşıyla görüştü
KKTC'de temaslarını sürdüren Başbakan Ahmet Davutoğlu, KKTC Başbakanı Ömer Kalyoncu ile görüştü.

KKTC'de temaslarını sürdüren Başbakan Ahmet Davutoğlu, KKTC Başbakanı Ömer Kalyoncu ile görüştü.

KKTC Başbakanlığına gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu KKTC'li mevkidaşı Ömer Kalyoncu ile ikili görüşme gerçekleştirdi. İkili görüşmenin ardından gerçekleşen heyetler arası görüşmede konuşan Başbakan Davutoğlu, hükümetin güvenoyu almasının üzerinden 24 saat geçmeden Kıbrıs'a ziyaret düzenlediklerini ifade etti. KKTC'nin kendileri için herhangi bir ülke olmadığını ifade eden Davutoğlu, "Komşudur, dosttur, ama onun ötesinde candan daha içredir. O bakımdan KKTC'de yaprak kıpırdasa Türkiye'de rüzgar olur. KKTC'de huzur, mutluluk ve istikrara olduğunda da 78 milyon Türkiye de bunun mutluluğunu yaşar. Aynı şekilde Türkiye'nin istikrarı KKTC için en önemli teminattır. Bölgemiz, dünya çok kritik bir süreçten geçiyor. Böyle bir dönemde Doğu Akdeniz'de KKTC'nin sağlıklı demokrasi, istikrarlı bir ekonomik yapıya sahip olması Kıbrıs Türk halkının en önemli hedeflerinden biridir. Türkiye olarak her zaman, 78 milyon Kıbrıs Türk halkının yanında olduk, olmaya devam edeceğiz. Müzakere sürecini yakından takip ediyoruz. İnşallah iki kesimliliğe ve siyasi eşitliğe dayalı adil bir çözüm gerçekleştirecek bir zemin oluşur. Ama her ne surette olursa olsun bütün Kıbrıs Türk halkının bilmesini isteriz ki Türkiye her zamankinden daha güçlü, her zamankinden daha muktedir olarak KKTC'nin ve hükümetinin yanındadır" dedi.

KKTC Başbakanı Ömer Kalyoncu ise yaptığı konuşmada kendilerinin bölgede arkasını yaslayacak yer olarak Türkiye'yi gördüklerini söyledi. Kalyoncu, "Eğer bu bölgede varsak Türkiye'nin varlığından kaynaklanan bir nedenle biz burada varız" dedi.

Kendilerinin de yeni bir hükümet olduklarını ve Türkiye'ye desteklerinden dolayı teşekkür ettiklerini söyleyen Kalyoncu, "Türkiye'nin desteklemediği bir reform sürecinin başarıya ulaşabileceğini sanmıyorum bu koşullar altında" diye konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.