KMTSO Başkanı Serdar Zabun; "Reel sektör canlanacak"

KMTSO Başkanı Serdar Zabun; "Reel sektör canlanacak"
KMTSO Başkanı Serdar Zabun, Başbakan Binalı Yıldırım’ın açıkladığı ekonomik tedbirleri olumlu bulduklarını belirterek: “250 Milyarlık kredi ve istihdam yüklerinin hafifletilmesi reel sektöre çok ciddi hareket kabiliyeti kazandırır” dedi.

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Başkanı Serdar Zabun, Başbakan Binalı Yıldırım’ın açıkladığı ekonomik tedbirleri olumlu bulduklarını belirterek: “250 Milyarlık kredi ve istihdam yüklerinin hafifletilmesi reel sektöre çok ciddi hareket kabiliyeti kazandırır” dedi.

Zabun yaptığı açıklamada, jeopolitik konumda bulunan ve etrafı savaş çemberi olmasına rağmen büyümesinde frene basmayan Türkiye’nin ilk 10 büyük ekonomiye girmesi için açıklanan tedbirlerin çok önemli olduğunu ve yeni ekonomi politikalarının özel sektörü koruma ve destekleme yönü ile geliştirilmesinin hedeflere ulaşma bakımından gerekli zemini oluşturacağını söyledi.

1000 sanayi tesisi ve 114 ihracatçı firması ile Türkiye’nin lokomotif kentlerinden birisi olan Kahramanmaraş’ın bu tedbirlerden maksimum yararlanacağını belirten Zabun, “2023 yılında 500 milyar dolar ihracat hedefine ulaşacak olan Türkiye’nin aldığı bu tedbirler, reel sektörün canlanmasını sağlayacak. Dünya çapında büyük şirketleri olan ve global ölçekte en büyük altyapı projelerini yürüten Türkiye, alınan bu tedbirlerle ekonomi performansını daha da artıracak. Biz de Kahramanmaraşlı iş adamları olarak yatırım, üretim, istihdam ve ihracat serüvenimize devam edeceğiz” dedi.

NEFES KREDİSİ

Ülkemiz ekonomisinde önemli yere sahip olan KOBİ’lerin finansmana erişiminin güçlendirilmesi amacıyla TOBB tarafından gerçekleştirilen ‘nefes kredisi’ kampanyası kapsamında, KMTSO olarak 500 bin TL katkı ile projeye katıldıkların belirten Zabun: “TOBB 500 BİN TL’nin 10 katını koyarak rakamı 5Milyon TL’ye çıkardı. İhtiyacı bulanan KOBİ’lerimiz bu krediyi kullanmaya başladı. Böylelikle kredi sorunu çeken işletmelerimiz bu sorunu çözerek üretim ağına tekrar dahil oldu” dedi.  

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.